Petak, 3. prosinca 2021.

U subotu na gradskim trgovima obilježavanje Svjetskog dana oživljavanja

Važno je osvijestiti građane da mogu biti prva karika u lancu spašavanja dok ne stigne hitna medicinska služba te tako povećati šansu preživljavanja za tri do četiri puta

Preporučujemo

Sutra, u subotu, na glavnim trgovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu održat će se obilježavanje Svjetskog dana oživljavanja.

Na Zrinskom trgu u Koprivnici akcija će se održati u vremenskom razdoblju od 10 do 12 sati, na Trgu Antuna Nemčića u Križevcima od 10 do 11 sati te na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu od 10 do 12 sati.

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije organizira edukaciju iz osnovnog održavanja života kako bi educirao građane o jednostavnosti postupka oživljavanja. Važno je osvijestiti građane da mogu biti prva karika u lancu spašavanja dok ne stigne hitna medicinska služba te tako povećati šansu preživljavanja za tri do četiri puta.

Danas od deset žrtava srčanog zastoja preživi samo jedna.

Građani su kod 60 do 80 posto slučajeva svjedoci srčanoga zastoja i ako odmah započnu s oživljavanjem, mogućnost za preživljavanje žrtve povećava se za dva do četiri puta.

Osnovni ciljevi ove akcije su promicanje važnosti ranog oživljavanja, edukacija što većeg broja građana za provođenje postupka oživljavanja sa i bez AVD uređaja te povećanje dostupnosti automatskih vanjskih defibrilatora.

Najnovije objave