Petak, 3. prosinca 2021.

Znanstvena konferencija o hrani i klimatskim promjenama na Sveučilištu Sjever

Trenutno najveća investicija Sveučilišta u Varaždinu i Koprivnici je upravo odjel za prehrambenu tehnologiju u našem gradu. Tijekom ove i iduće godine planiramo investirati 12 milijuna kuna u razvoj našeg Sveučilišta, istaknuo je prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica prof. dr. sc. Mario Tomiša

Preporučujemo

U prostorijama Sveučilišta Sjever Sveučilišnog centra Koprivnica održava se međunarodna znanstvena konferencija „Hrana i klimatske promjene“ u organizaciji Odjela za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever te PESPIRE projekta Instituta Ruđer Bošković.

U sklopu Svjetskog dana hrane koji se obilježava 16. listopada, cilj konferencije je okupljanje vodećih znanstvenika iz Hrvatske i inozemstva koji se bave klimatskim promjenama i njihovim utjecajem na sve aspekte proizvodnje, distribucije, dostupnosti i sigurnosti hrane.

Sveučilište Sjever je dionik u Strategiji razvoja grada Koprivnice što doprinosi daljnjem razvoju i ulaganju u obrazovanje. Uoči izlaganja i upoznavanja sudionika konferencije sa strategijom razvoja grada Koprivnice, obratila se zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

– Koprivnica je uvijek bila poznata po tome da je grad hrane, ali u posljednjih dvadesetak godina nastojimo realizirati naše projekte održivog razvoja. Isto tako, pred nama je novo proračunsko razdoblje u kojem će mnoge ideje i sredstva biti usmjerena u područje zelene ekonomije te tu vidimo sjajnu mogućnost za suradnju sa Sveučilištem Sjever – rekla je zamjenica gradonačelnika Ostriž te nadodala kako naš grad zaslužuje imati kvalitetan studij prehrambene tehnologije, a što će uskoro upotpuniti potpuno novi i prekrasni laboratoriji.

Stečena znanja i tehnička dostignuća prenijet će se na ciljne skupine/dionike – poljoprivrednike, kojima bi znanja bila od koristi za direktnu primjenu.

– Sveučilište Sjever ima 30 studijskih programa. Trenutno najveća investicija Sveučilišta u Varaždinu i Koprivnici je upravo odjel za prehrambenu tehnologiju u našem gradu. Tijekom ove i iduće godine planiramo investirati 12 milijuna kuna u razvoj našeg Sveučilišta – istaknuo je prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica prof. dr. sc. Mario Tomiša.

Na otvorenju konferencije su sudjelovali i organizatori izv.prof.dr.sc. Bojan Šarkanj i doc.dr.sc. Dunja Šamec, zatim doc.dr.sc. Gordana Tkalec, uime Podravke dr.sc Jasmina Ranilović, s Instituta Ruđer Bošković dr.sc. Ines Sviličić Petrić te zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

Najnovije objave