Subota, 26. studenoga 2022.

U subotu u Đurđevcu 24. Dan voća Koprivničko-križevačke županije

I ove se godine očekuje sudjelovanje brojnih OPG-ova i proizvođača koji su orijentirani prema voćarskim kulturama i domaćoj proizvodnji, njih ukupno 46

Preporučujemo

U Đurđevcu će se ove subote, 8. listopada, na Trgu sv. Jurja održati 24. Dan voća Koprivničko-križevačke županije.

Cilj ove manifestacije je promocija voćarstva i domaće voćarske proizvodnje.

I ove se godine očekuje sudjelovanje brojnih OPG-ova i proizvođača koji su orijentirani prema voćarskim kulturama i domaćoj proizvodnji, njih ukupno 46, a posjetitelji će moći uživati u velikom izboru raznih voćnih kultura i sorti te tradicionalnoj promotivno-prodajnoj izložbi i ostalim programima.

U glazbeno-scenskom dijelu, u sklopu svečanog otvorenja u 10 sati, na rasporedu su nastupi Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac, školskog zbora Osnovne škole Đurđevac te dječje grupe KUD-a Petar Preradović.

Također u 11.30 sati, nakon obilaska štandova i proglašenja najljepše uređenih, u planu je otvorenje opecijalizirane trgovine s domaćim proizvodima lokalnih OPG-ova Podravinoteke na đurđevačkoj Gradskoj tržnici.

Spomenimo i kako će učenici i mentori Strukovne škole Đurđevac pripremati doručak za posjetitelje, od čega će prihod ići u humanitarne svrhe – Gradskom društvu Crvenog križa Đurđevac, dok će Udruga vinogradara i voćara Đurđevac organizirati prikaz tradicionalnog pečenja rakije.

S ciljem poticanja razvoja domaće voćarske proizvodnje, Županija osigurava besplatan izlagački prostor na manifestaciji te predstavljanje izlagača u katalogu kako bi ih dodatno promovirala.

Organizator manifestacije je Županija, a suorganizatori su Grad Đurđevac i gradska Turistička zajednica, Ministarstvo poljoprivrede Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, Poljoprivredna zadruga Gruda za proizvodnju, skladištenje i distribuciju voća i povrća te Udruga voćara i proizvođača voćnih prerađevina Koprivničko-križevačke županije.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti