Ponedjeljak, 25. listopada 2021.

U Svetom Petru Orehovcu AstraZenecom se cijepilo 114 osoba, načelnik Kalnika Kešer nije došao podržati akciju

Prijavljeno je isprva bilo njih oko 650, ali očito se većina nije htjela cijepiti AstraZenecom zbog poznatih sumnji u njegovu kvalitetu u brojnim europskim državama

Preporučujemo

Bit će cijepljenja, neće biti cijepljenja, ipak će ga biti. Tako se odvijala priča oko punkta u potkalničkom kraju.

U prostorijama vatrogasnog doma u Svetom Petru Orehovcu u srijedu je održana akcija procjepljivanja opće populacije, a prvu dozu cjepiva protiv bolesti COVID-19 tvrtke AstraZeneca primilo je samo 114 stanovnika općina Sveti Petar Orehovec, Gornja Rijeka i Kalnik. Prijavljeno je isprva bilo njih oko 650, ali očito se većina nije htjela cijepiti AstraZenecom zbog poznatih sumnji u njegovu kvalitetu u brojnim europskim državama.

AstraZeneca cjepivo
AstraZeneca cjepivo // Foto: kckzz.hr

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa Županijskim Zavodom za javno zdravstvo, liječnicima obiteljske medicine i Županijskim Zavodom za hitnu medicinu poduzeo je sve potrebne aktivnosti te je organizacija cijepljenja na punktu u Svetom Petru Orehovcu provedena na najvišoj mogućoj razini i u skladu sa svim zdravstvenim protokolima.

Akciju cijepljenja podržali su i župan Darko Koren, zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić sa zamjenicom načelnika, ujedno i pročelnicom Službe ureda župana Melitom Ivančić, načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak i načelnik Općine Gornja Rijeka Darko Fištrović te ravnateljica Županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla. U priopćenju županijskog Stožera ne spominje se da je ondje bio i načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer, koji se, podsjetimo, otvoreno protivio cijepljenju AstraZenecom i tražio je da se cijepe ljudi s Pfizerom i Modernom.

Županijski Stožer civilne zaštite poziva građane da se za cijepljenje nastave prijavljivati kod svojih liječnika obiteljske medicine, zahvaljuje svim zdravstvenim djelatnicima na požrtvovnosti i trudu koji ulažu u provođenje cijepljenja, kao i u očuvanje zdravlja te poziva sve stanovnike da i dalje budu odgovorni i pridržavaju se svih epidemioloških mjera.

U tijeku su pripreme za nastavak akcije cijepljenja na punktovima u općini Goli, u petak, te u Koprivnici, u subotu.

Najnovije objave