Utorak, 23. srpnja 2024.

U tijeku je čišćenje geografsko-botaničkog rezervata Đurđevački pijesci

Radove obavljaju djelatnici zaposleni preko javnih radova, a ovaj mjesec krenuli su i radovi na skidanju nepješčarske vegetacije s pijeska

- Oglas -

U geografsko-botaničkom rezervatu Đurđevački pijesci u tijeku su radovi na čišćenju i obnovi komunalne posjetiteljske infrastrukture koja je postavljena u sklopu projekta prirodne baštine.

Radove obavljaju djelatnici zaposleni preko javnih radova, a ovaj mjesec krenuli su i radovi na skidanju nepješčarske vegetacije s pijeska. Radovi na daljnjem čišćenju i uređenju će se nastaviti do kraja mjeseca, a skidat će se površinski sloj humusa koji sprečava da pijesak bude vidljiv.

Posebno zaštićeni geografsko-botanički rezervat Đurđevački pijesci su prirodni biser s jedinstvenom florom i faunom koji je sve češće odredište turistima i izletnicima tradicionalno se svake godine nekoliko puta čisti od vegetacije koja ugrožava zaštićene biljke koje obitavaju na tom području.

- Oglas -
Đurđevački pijesci - čišćenje
Foto: Grad Đurđevac

Podsjetimo, okosnicu projekta prirodne baštine čine ulaganja u Đurđevačke pijeske, a opremljena je nova poučne staze, izgrađen je hostel u Boriku za provođenje škole u prirodi te je obnovljen i opremljen Posjetiteljski centar koji privlači posjetitelje iz cijele Hrvatske, ali i šire.

Posebnost Posjetiteljskog centra je da uz interaktivne i digitalne cjeline znanstveno-popularnog stila, prikazuje i kulturnu baštinu Podravine kroz priče, bajkovite likove, igre, kazališnu predstavu i igrokaze.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti