Subota, 26. studenoga 2022.

U tijeku su intenzivne pripreme za jedinstveni Srednjovjekovni božićni sajam u Koprivnici

Ulaz na jedinstveni Srednjovjekovni božićni sajam, kojeg organizira koprivnička Turistička zajednica, biti besplatan za sve posjetitelje

Preporučujemo

U tijeku su intenzivne pripreme za drugi po redu Srednjovjekovni božićni sajam u Koprivnici stoga će i drvene kućice u koje će se smjestiti više od 30 obrtnika i izlagača te ugostitelja tijekom ovog tjedna biti premještene na mistični prostor najstarijeg koprivničkog trga – Trga dr. Leandera Brozovića.

U parku ispred gradskog muzeja, pa i u samim muzejskim, odnosno dvorišnim prostorijama muzeja, posjetitelji će vikendima od 3. do 23. prosinca moći doživjeti atmosferu jedinstvenog Srednjovjekovnog božićnog sajma u Hrvatskoj.

Uz mnogobrojne atrakcije poput putujućih trgovaca, vatrenog showa kojeg spremaju koprivnički mušketiri i haramije, dvorskih luda i žonglera, srednjovjekovne kupke te putujućih trgovaca, sajam će obilovati domaćim, odnosno podravskim proizvodima lokalnih obrtnika, a sve to uz nezaobilaznu gozbu prigodnih delicija i slastica koje spremaju kuhari i pekari na sajmu.

U pripremi su i mnogobrojne radionice za djecu, a oni nešto stariji moći će u podrumu muzeja kušati i kupiti vina najboljih podravskih vinara s buduće vinske ceste Podravine.

Dodajmo i da će ulaz na jedinstveni Srednjovjekovni božićni sajam, kojeg organizira koprivnička Turistička zajednica, biti besplatan za sve posjetitelje.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti