Petak, 12. travnja 2024.

U tijeku su radovi na energetskoj obnovi bivše zgrade MUP-a u Đurđevcu

Bivša zgrada policije nalazi se u samom centru grada, a bila je neučinkovita zbog brojnih staklenih površina i zastarjelog sustava grijanja

- Oglas -

Radovi na energetskoj obnovi bivše zgrade MUP-a krenuli su krajem prošle godine te izvrsno prate planiranu dinamiku izvođenja radova, a radovi nisu zaustavljani niti zbog koronavirusa.

– Nakon što su srušeni unutarnji pregradni zidovi te je postavljena nova stolarija i instalacije krenuli su radovi na unutrašnjem uređenju zgrade, a trenutno se suše podne glazure nakon čega će se krenuti s postavom poda i soboslikarskim radovima – istaknuli su iz đurđevačke gradske uprave.

Bivša zgrada policije nalazi se u samom centru grada, a bila je neučinkovita zbog brojnih staklenih površina i zastarjelog sustava grijanja. Projektom će se zamijeniti krovište, izraditi toplinska vanjska ovojnica zgrade, ugradit će se nova stolarija, modernizirat će se sustav rasvjete, te će se postaviti novi centralni sustav grijanja čime se očekuje da će se smanjiti potrošnja toplinske energije preko 65% te će se ujedno povećati kvaliteta i standard korištenja zgrade.

- Oglas -

“Ovo je još jedan projekt koji dokazuje da se u Đurđevcu ozbiljno radi i planira. Za sada nas vremenske prilike dobro služe te vjerujem da ćemo i ovaj projekt završiti u roku”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Nakon što završi obnova bivše zgrade MUP-a, plan je da u njoj budu smještene sve gradske službe i ostale službe za rad s građanima, kako bi građani sve administrativne poslove mogle obaviti na jednom mjestu u gradu.

– Sadašnji uvjeti gdje djelatnici Grada rade su ispod svake razine, vjerujem da će u tim novim prostorima nastaviti s misijom da naš grad pretvorimo u moderan europski gradić. Ova zgrada bit će napravljena u stilu nove zgrade inkubatora, te prati plan uređenja grada i vizure zacrtane u Prostorno planskoj studiji. Polako, prateći tu studiju mijenja se vizuru i lice Đurđevca – objasnio je Janči.

Vrijednost projekta iznosi oko 7.420.747,61 kuna, Đurđevac je uspješno osigurao sufinanciranje ovog projekta s 2.326.047,25 kuna EU sredstava, te je dio odobren preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 1.479.163,16 kuna, a ostatak sredstava osigurao je sam Đurđevac iz svog proračuna.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti