Utorak, 28. svibnja 2024.

Uređen okoliš u Svetoj Ani, sve je spremno za Dane zlevanke

Članovi DVD-a Sveta Ana pokosili su križni put iza društvenog doma, te su nastavili s radovima u centru mjesta i kod vodenice

- Oglas -

Mjesni odbor Svete Ane uz pomoć Udruge žena Svetojanke i  članova DVD-a Sveta Ana organizirao je još radnu akciju uređenja svoga mjesta.

Svetojanke su uredile okoliš vodenice, obnovile bojom posude za cvijeće, te izradile novu atrakciju za posjetitelje – lutku od slame koja je dobila i svoje ime Mlinko, a nalazi se ispred vodenice.

Članovi DVD-a Sveta Ana sanirali su koš za kukuruz koji je bio u derutnom stanju, također su kod društvenog doma i bivšeg vodoskoka koje je pretvoren u veliku teglu za cvijeće ugradili slavine da bi članicama Udruge žena olakšali održavanje cvijeća preko ljetnih mjeseci. Ovom radnom akcijom mještani Svete Ane započeli su s pripremama za ovogodišnje manifestacije Dan zlevanke i Dani Svete Ane 2020.

- Oglas -

“Sadnjom 1300 sadnica cvijeća koje smo dobile od Đurđevca započele smo s ovogodišnjim uređenjem našeg mjesta. Ove godine smo odlučile vodenicu malo sadržajno obogatiti te smo izradile lutku od slame te mu dale ime Mlinko. Do dana Svete  Ane imamo u planu još izraditi dodatnih sadržaja, ali za sada neka to ostane još mala tajna”, rekla je Martina Račan potpredsjednica mjesnog odbora i udruge žena koja je ujedno i idejni začetnik izrade lutke od slame.

– Popuštanjem mjera zaštite od Covid-19 članice i članovi naših udruga su se organizirali i započeli s uređenjem našeg mjesta. U četvrtak su članovi DVD-a Sveta Ana pokosili križni put iza društvenog doma, te su danas nastavili s radovima u centru mjesta i kod vodenice. Krunoslav Račan je obnovio izvor u obližnjoj šumi kod vodenice, tako da smo dobili još jedan dodatni sadržaj u sklopu vodenice. Do Dana zlevanke i Svete Ane planiramo odraditi još par akcija tako da što bolje odradimo naše manifestacije, u nadi da će se do tada ukinuti i ostala ograničenja zbog koronavirusa – izjavio je predsjednik mjesnog odbora Sveta Ana, Veljko Miletić.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti