Četvrtak, 1. lipnja 2023.

U Virju se igra završni turnir za popunu Prve košarkaške lige, Podravac starta protiv Marsonije

O favoritima je teško govoriti jer se protivnici ne poznaju i međusobno se u sezoni nisu sastajali, ali se može reći da Podravac ima najviše iskustva u kvalifikacijama i uz Sesvete je jedini s prvoligaškim iskustvom

Prava košarkaška poslastica očekuje nas idućih dana u Virju, a domaći Podravac pred svojim navijačima kreće u lov na Prvu ligu.

Podsjetimo, komisija za sustav natjecanja Hrvatskog košarkaškog saveza odlučila je da će domaćin završnog turnira za popunu Prve košarkaške lige, koji će se igrati od 26. do 30. travnja, biti KK Podravac iz Virja.

Na turniru će sudjelovati prvaci drugih liga, i to Marsonia iz Slavonskog Broda (prvak regije istok), Mislav iz Podstrane (prvak regije jug), Crikvenica (prvak regije zapad), Sesvete (drugoplasirana ekipa regije centar jer je prvak Novi Zagreb odustao od natjecanja) i domaćin Podravac (prvak regije sjever).

Trener Podravca iz Virja Mirko Hrženjak i službeni predstavnik kluba Josip Serdarević
Trener Podravca iz Virja Mirko Hrženjak i službeni predstavnik kluba Josip Serdarević // Foto: KK Podravac Virje

Dvije prvoplasirane ekipe s trunira u Virju popunit će Prvu košarkašku ligu.

O favoritima je teško govoriti jer se protivnici ne poznaju i međusobno se u sezoni nisu sastajali, ali se može reći da Podravac ima najviše iskustva u kvalifikacijama i uz Sesvete je jedini s prvoligaškim iskustvom.

Naime, Podravcu su ovo osme kvalifikacije, a virovski bijelo-crveni su dva puta prošli i plasirali se u Prvu ligu. Prvi puta u pravu A-1 košarkašku ligu, u sezoni 1997./98., kada su im u Prvoj ligi protivnici bili Cibona, Split, Zadar i ostali, a drugi puta (2017./18.) u Prvu ligu (drugi rang natjecanja) za koju se bore i sada.

Košarkaši Podravca iz Virja slave naslov
Košarkaši Podravca iz Virja slave naslov // Foto: Prigorski.hr

Prvog dana turnira u srijedu, 26. travnja, Podravac se sastaje s Marsonijom, u četvrtak, 27. travnja, s Crikvenicom, u petak, 28. travnja, sa Sesvetama, a u nedjelju, 30. travnja s Mislavom.

Turnir će u srijedu, 26. travnja, u 17.30 sati biti otvoren utakmicom Crikvenice i Sesveta, dok će se u 20 sati sastati Podravac i Marsonia.

Podravac kao domaćin svoje večernje utakmice igra u 20 sati, u četvrtak s Crikvenicom, a u petak sa Sesvetama. U subotu je slobodan, a u nedjelju u 12.30 sati s Mislavom.

ZAVRŠNI TURNIR ZA POPUNU PRVE KOŠARKAŠKE LIGE

Srijeda, 26. travnja:

17.30 Crikvenica – Sesvete
20.00 Marsonia – Podravac

Četvrtak, 27. travnja:

17.30 Mislav – Marsonia
20.00 Podravac – Crikvenica

Petak, 28. travnja:

17.30 Crikvenica – Mislav
20.00 Sesvete – Podravac

Subota, 29. travnja:

17.30 Mislav – Sesvete
20.00 Marsonia – Crikvenica

Nedjelja, 30. travnja:

12.30 Podravac – Mislav
15.00 Sesvete – Marsonia

Slavlje košarkaša Podravca iz Virja i njihova trenera Hrženjaka
Slavlje košarkaša Podravca iz Virja i njihova trenera Hrženjaka // Foto: KK Podravac Virje
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti