Nedjelja, 26. ožujka 2023.

Učenici trećeg razreda OŠ Molve s načelnikom Ivančanom održali sjednicu

Kroz nekoliko točaka dnevnog reda, učenici su upoznali što znači općinska vlast, tko ju čini i tko može postati općinskim načelnikom, kao i članom općinskog vijeća

Preporučujemo

Zanimljiv utorak proveli su učenici trećeg razreda Osnovne škole Molve. Naime, posjetili su općinskog načelnika Zdravka Ivančana s kojim su održali sjednicu.

Kroz nekoliko točaka dnevnog reda, učenici upoznali što znači općinska vlast, tko ju čini i tko može postati općinskim načelnikom, kao i članom općinskog vijeća.

Osnovnoškolci posjetili načelnika Zdravka Ivančana
Osnovnoškolci posjetili načelnika Zdravka Ivančana // Foto: Općina Molve

Također, s načelnikom su raspravljali i o poslovima koji se rade u općinama, kao i o područjima djelokruga lokalne zajednice.

Sjednica je bila vrlo aktivna jer su učenici postavljali mnoga pitanja, poput ‘U koju školu treba ići za načelnika/icu?’, ‘Mogu li biti frizerka i istovremeno načelnica?’ i slično.

Osnovnoškolci posjetili načelnika Zdravka Ivančana
Osnovnoškolci posjetili načelnika Zdravka Ivančana // Foto: Općina Molve

“Kroz interaktivni dnevni red, učenicima je omogućeno i glasanje po svakoj točki dnevnog reda, što ih se vrlo dojmilo, a na sjednici su iznosili svoje prijedloge i ideje kako poboljšati svakodnevni život u našoj općini”, istaknuli su iz Općine Molve.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti