Petak, 12. travnja 2024.

Udomitelji s područja Koprivničko-križevačke županije primili priznanja za predan rad

Nagradu za udomitelja godine dobila je udomiteljica Đurđija Posavec iz Podravskih Sesveta, nagradu za životno djelo udomiteljica Mara Štrunjak iz Kozarevca, a Renata Belec iz Koprivnice nagradu za iznimna postignuća u radu

- Oglas -

U Zagrebu je održana svečana dodjela nagrada udomiteljima za uspjehe u području udomiteljstva u 2022. godini koju je organiziralo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, izvijestila je Služba ureda župana.

Nagrade su se dodijelile u dvije kategorije: Godišnja nagrada i Nagrada za životno djelo.

S područja Koprivničko-križevačke županije tri su udomiteljice primile nagrade – dvije koje pripadaju području Centra za socijalnu skrb Đurđevac te jedna s područja Centra za socijalnu skrb Koprivnica.

- Oglas -

Nagradu za udomitelja godine dobila je udomiteljica Đurđija Posavec iz Podravskih Sesveta, nagradu za životno djelo udomiteljica Mara Štrunjak iz Kozarevca, a Renata Belec iz Koprivnice nagradu za iznimna postignuća u radu.

Priznanja udomiteljima uručio je ministar Marin Piletić, naglasivši njihovu dugogodišnju predanost, trud i zalaganje u brizi o osobama kojima je potrebna pomoć. Također je naglasio kako je udomiteljstvo jedan od ključnih mehanizama da djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi imaju kvalitetniju skrb i odrastanje te kako je donesenim Zakonom o udomiteljstvu, omogućeno obavljanje standardnog udomiteljstva kao zanimanja čime je udomiteljima po prvi puta osigurana dvostruko veća naknada za rad te mirovinsko i zdravstveno osiguranje.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti