Utorak, 23. travnja 2024.

Uključite se u akciju ‘Spašavanje vodozemaca na prometnici Koprivnica – Đelekovec’

Akcija će započeti postavljanjem zaštitne ograde uz prometnicu Koprivnica - Đelekovec, a provest će se u suradnji s koprivničkom Gimnazijom Fran Galović.

- Oglas -

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije će 15. ožujka započeti akciju ‘Spašavanje vodozemaca na prometnici Koprivnica – Đelekovec u 2023. godine’.

Akcija će započeti u 13 sati postavljanjem zaštitne ograde uz prometnicu Koprivnica – Đelekovec, a provest će se u suradnji s koprivničkom Gimnazijom Fran Galović.

Daljnje aktivnosti uključivat će svakodnevni prijenos u kante sakupljenih žaba s jedne strane prometnice na drugu (u baru), prebrojavanje i identifikaciju sakupljenih jedinki te unošenje podataka o sakupljenim jedinkama u obrazac, stoji na službenim stranicama Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije.

- Oglas -

Svi zainteresirani za uključivanje u akciju obavezno moraju prije odlaska na teren kontaktirati javnu ustanovu telefonom na 048/621-790 ili 098/374-250 ili na e-mail info@zastita-prirode-kckzz.hr.

Prilikom prebrojavanja i prijenosa vodozemaca (žaba) obavezno se mora nositi reflektirajući prsluk, a ako se akcija provodi u večernjim satima potrebno je sa sobom ponijeti i baterijsku lampu za osvjetljavanje područja i uočenih jedinki

Nakon akcije prebrojavanja vodozemaca (žaba) potrebno je ispuniti obrazac koji se može preuzeti OVDJE te ga dostaviti u javnu ustanovu (Florijanski trg 4/II ili putem elektroničke pošte na: info@zastita-prirode-kckzz.hr).

Materijale s fotografijama i opisom najčešće uočenih vrsta u dosadašnjim akcijama spašavanja vodozemaca (žaba) na području na prometnici Koprivnica-Đelekovec možete preuzeti OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti