Petak, 24. svibnja 2024.

Uskoro obnova kapele svete Rozalije u Đurđevcu

Ukupna vrijednost projekta iznosi 200.000,00 kuna od čega Ministarstvo sufinancira projekt do maksimalno 59% od ukupne vrijednosti

- Oglas -

Grad Đurđevac u suradnji sa Župom svetog Jurja mučenika prijavio je još jedan zajednički projekt, a radi se o građevinskoj obnovi kapele svete Rozalije.

– Projekt je prijavljen na raspisani natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a građevinska obnova odnosi se na uređenje fasade i uređenje okoliša kapele kako bi se revitalizirala za vjerske obrede, atraktivna vjenčanja, te kako bi se adekvatno prezentirala zaštićena pokretna baština Republike Hrvatske, kasnobarokni oltari koji se nalaze u kapelici – istaknuli su u đurđevačkoj gradskoj upravi.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 200.000,00 kuna od čega Ministarstvo sufinancira projekt do maksimalno 59% od ukupne vrijednosti.

- Oglas -

Obnova je nastavak sufinanciranja radova na crkvama i kapelama koje provodi Đurđevac. U proteklih nekoliko godina Đurđevac je sufinancirao obnovu kapele u Budrovcu, obnovu krovišta i zvonika crkve u Mičetincu, zamijenjen je oštećeni lim na krovištu crkve sv. Jurja, uređena je unutrašnjosti kapele u Čepelovcu i kapelice u Suhoj Kataleni, a pri kraju su i radovi na unutrašnjem uređenju crkve sv. Jurja gdje je podsjećamo, zamijenjen pod, postavljeno podno grijanje, završeni su i soboslikarski radovi te su stigle nove klupe.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti