Četvrtak, 29. veljače 2024.

Uskoro tehnički pregled nove zgrade za pružanje socijalnih usluga u Đurđevcu

Ravnatelji Rupić i Fajdetić posebno su istaknuli problem nedostatka stručnih radnika kojih faktično ni nema u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a zbog čega je neuspješno okončan niz natječaja za zapošljavanje

- Oglas -

Početkom sljedeće godine očekuje se tehnički pregled nove zgrade za pružanje socijalnih usluga u Đurđevcu, za koju je ishođen i energetski certifikat A+, izvijestila je Služba ureda župana.

Ove informacije iznio je ravnatelj đurđevačkog Centra za socijalnu skrb Daniel Rupić na sastanku projektnih timova u okviru provedbe dvaju projekata čiji je nositelj Centar za socijalnu skrb Đurđevac.

Radi se o projektima ‘Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac’ i ‘Razvoj socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima’ financiranih iznosom od više od 8,3 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda.

- Oglas -

Uz Mladena Fajdetića, ravnatelja Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje te predstavnika Koprivničko-križevačke županije koja je partner u oba projekta sudjelovala je o predstavnica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Vedrana Pobi koja pruža stručnu pomoć u provedbi projekata.

Ravnatelji Rupić i Fajdetić posebno su istaknuli problem nedostatka stručnih radnika kojih faktično ni nema u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a zbog čega je neuspješno okončan niz natječaja za zapošljavanje.

Lucija Filipović i Luka Karlovčan, zaposlenici u projektima, izvijestili su kako se aktivnosti i u sklopu drugog, tzv. soft projekta, također odvijaju prema planu i u zadanim vremenskim okvirima.

Nazočne na sastanku upoznali su kako je prije desetak dana provedena edukacija za voditelje mjera obiteljsko-pravne zaštite te kako uskoro kreću s grupnim radom kojem će fokus biti na promidžbi obiteljskih vrijednosti, a za koji je dogovorena suradnja s Maticom umirovljenika Đurđevac i tri osnovne škole.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti