Ponedjeljak, 11. prosinca 2023.

Uspješno završen projekt izgradnje nogometnog terena s umjetnom travom u Svetom Ivanu Zelini

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 5 milijuna kuna, od čega se oko polovice iznosa odnosi na pripremu podloge s drenažom koju je financirao Grad Sveti Ivan Zelina

- Advertisement -

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić otvorio je u Svetom Ivanu Zelini novi teren s umjetnom travom Nogometnog kluba Zelina, izvijestio je HNS.

Prvi čovjek krovne organizacije hrvatskog nogometa predvodio je delegaciju HNS-a, koju su činili i dopredsjednik Nenad Črnko, ujedno i predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije, član Izvršnog odbora Nenad Horvatić, ujedno i predsjednik Komisije za infrastrukturu, izvršni direktor Tomislav Svetina, voditeljica infrastrukture Andrea Dokuš, a svečanom otvaranju prisustvovali su i predsjednik Nogometnog kluba Zelina, Mijo Stipić te gradonačelnik Svetog Ivana Zeline, Hrvoje Košćec.

– Zahvaljujem Hrvatskom nogometnom savezu i Nogometnom savezu Zagrebačke županije što su za ovu veliku investiciju odabrali Nogometni klub Zelinu. Ovo je veliki korak, ne samo za NK Zelinu, nego i za sve nogometaše u Svetom Ivanu Zelini te sam uvjeren da je ovaj projekt izvrsna prilika da se nogomet u Svetom Ivanu Zelini digne na još jednu višu razinu. Uvjeti će biti fenomenalni, na terenu gdje je nekad bio leš, na kojem se igrao nogomet i hokej. Ovo je, međutim, jedna sasvim druga dimenzija – rekao je gradonačelnik Hrvoje Košćec.

- Advertisement -

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 5 milijuna kuna, od čega se oko polovice iznosa odnosi na pripremu podloge s drenažom koju je financirao Grad Sveti Ivan Zelina, dok se ostatak odnosi na kompletan sustav travnjaka s ispunom od kvarcnog pijeska i granulata koji je donacija Hrvatskog nogometnog saveza. Ovo je dvadeseti teren s umjetnom travom koji je HNS sufinancirao na području Republike Hrvatske.

– Drago mi je da u Svetom Ivanu Zelini otvaramo dvadeseti teren s umjetnom travom, pritom zahvaljujem predsjedniku Nogometnog kluba Zelina, Miji Stipiću, koji je uistinu bio uporan kad je u pitanju realizacija ovog projekta. Hvala predsjedniku Nogometnog saveza Zagrebačke županije, Nenadu Črnku, odnosno tajniku Željku Mihalju, koji su također dali veliku podršku. Naravno, velika hvala i gradonačelniku Hrvoju Košćecu i njegovim suradnicima što su prepoznali potrebu ovakvog terena u zajedničkom interesu razvoja nogometa u Svetom Ivanu Zelini. Hrvatski nogometni savez participirao je s umjetnom travom u iznosu od dva milijuna i 400 tisuća kuna, naš je cilj ulaganje i poticanje čelnika lokalnih samouprava da također ulažu u infrastrukturu, a ovo je najbolji primjer kvalitetne suradnje. Radujem s daljnjim ulaganjima u umjetnu travu širom Hrvatske” – rekao je Marijan Kustić, a prenosi HNS.

– Zahvaljujem svim sudionicima u ovom velikom projektu, Hrvatskom nogometnom savezu, Nogometnom savezu Zagrebačke županije, Gradu Zelini i Nogometnom klubu Zelini. Ponosan sam što smo dobili ovaj teren na kojem će naša djeca trenirati i igrati i razvijati se u velike talente, koji će nastaviti trend uspješnih rezultata hrvatskih reprezentacija”, rekao je predsjednik NK Zelina, Mijo Stipić.

Osim u Svetom Ivanu Zelini, ove godine već otvoreni novi tereni s umjetnom travom u Kustošiji, Krapini, Metkoviću, Novom Marofu, Kutini i Gospiću, nakon što su u 2021. godini otvoreni hibridni tereni u Splitu, Varaždinu i Šibeniku te tereni s umjetnom travom u Dugopolju, Pakracu, Rabu te na zagrebačkim Ravnicama.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti