Subota, 25. ožujka 2023.

Uz obalu rijeke Drave 44-godišnjak u metalnoj kutiji pronašao bombu

Na mjesto događaja izašao je policajac protueksplozijske zaštite koji je na mjestu pronalaska na siguran način uništio bombu jer zbog djelovanja korozije nije bila sigurna za transport

Preporučujemo

U nedjelju oko 14 sati prilikom šetnje uz obalu rijeke Drave u predjelu zvanom Donje Polje, nedaleko Donje Dubrave, 44-godišnjak je pronašao ručnu bombu M-52.

Kako je izvijestila Policijske uprava međimurska, bomba se nalazila u metalnoj kutiji, a 44-godišnjak je o tome odmah obavijestio policiju.

Na mjesto događaja izašao je policajac protueksplozijske zaštite koji je na mjestu pronalaska na siguran način uništio bombu jer zbog djelovanja korozije nije bila sigurna za transport.

“Zahvaljujemo 44-godišnjaku na suradnji te ga pohvaljujemo zbog njegove pravilne reakciji prilikom pronalaska neeksplodiranog eksplozivnog sredstva. Pozivamo građane da i nadalje svaki pronalazak raznog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava prijave nadležnoj policijskoj postaji ili policijskoj upravi, pozivom na broj telefona 192”, istaknuli su iz PU međimurske.

Također, iz policije upozoravaju građane da prilikom pronalaska takvih ubojitih sredstava budu iznimno oprezni te da ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da postupe kao i 44-godišnjak, koji je uz obalu rijeke Drave pronašao bombu te odmah o tome obavijestio policiju.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti