Utorak, 9. kolovoza 2022.

Veronika Vilk osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Italiji

Druga Podravkina predstavnica Lana Nogić nastupila je u kategoriji do 57 kilograma, no već u prvom kolu izgubila je gusto na bodove (3:4) od predstavnice Tajvana

Preporučujemo

Hrvačica iz Slatine Veronika Vilk osvojila je brončanu medalju na Svjetskom kadetskom prvenstvu u hrvanju u Italiji, u kategoriji do 69 kilograma.

Na putu do medalje svladala je predstavnicu Kraljevine Tonga tušem već u prvoj rundi pri rezultatu 5:2 u njezinu korist, dok je u drugom kolu pobjedila neugodnu Amerikanku Jasmine Dolores Robinson.

Nakon prve muktropne runde Veronika završava s negativnim rezultatom 1:4, no dovodi Amerikanku do iznemoglosti te iskorištava to u drugoj rundi. Tokom prvog napada uspjela je skopčati svoju specijalku te završava Amerikanku na najuvjerljiviji način, ponovno tušem.

Tom pobjedom Veronika si je osigurala polufinale u kojem ju čekala Indijka Harshita Harshita. Nažalost, Veronika polufinalnu borbu gubi na bodove te joj je nakon toga preostala borba za treće mjesto protiv predstavnice Grčke Nikolete Barmpe.

U žestokoj i neizvjesnoj borbi Veronika je svojim agresivnijim načinom hrvanja dovela Grkinju u nepovoljan položaj te izvodi tehniku nakretanja s kojom stvara prednost koju uspijeva zadržati do zadnjeg sučevog zvižduka.

– Nakon ovogodišnje europske medalje, Veronika je ponovno obradovala cijelu reprezentaciju, svoj matični klub Slatinu, a isto tako i sve nas u Podravki s kojima provodi hrvačke treninge tokom svog školovanja – istaknuo je trener Ivan Lončarić.

Druga Podravkina predstavnica Lana Nogić nastupila je u kategoriji do 57 kilograma, no već u prvom kolu izgubila je gusto na bodove (3:4) od predstavnice Tajvana. S obzirom da je Tajvanđnka u sljedećem kolu izgubila od Kirgistanke, Lana je završila svoje natjecanje.

Veornika Vilk
Foto: HK Podravka
- Advertisement -

Najnovije objave