Utorak, 28. svibnja 2024.

VIDEO Jakšić o prijedlogu državnog proračuna za 2023: Opet nema brze ceste do Koprivnice, Sveučilištu Sjever premalo novca…

Novi prijedlog Državnog proračuna za 2023. i dalje skriva loše odluke i porezne politike Vlade, smatra saborski zastupnik SDP-a i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić

- Oglas -

Novi prijedlog Državnog proračuna za 2023. i dalje skriva loše odluke i porezne politike Vlade, smatra saborski zastupnik SDP-a i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

On je u objavi na svojoj Facebook stranici objavio i što konkretno zamjera predlagačima:

– Porez na dohodak – treba regulirati poreznu politiku da nam siromašni građani ne budu siromašniji, a bogati bogatiji.

- Oglas -

– Riješiti se najcentraliziranijeg poreznog sustava u EU – PDV, porez na dobit pa i porez na ekstra profit trebao bi ostati barem dio i tamo gdje se stvara, a ne da smo najcentraliziraniji i sve ide državi.

– Uvesti porez na ekstra profit kako pojedinci ne bi izvlačili dobit izvan Hrvatske.

– U Proračunu opet nema brze ceste do Koprivnice – zašto?

– Nepravedno postupanje prema sveučilištima – Sveučilištu Sjever namijenjena su premala sredstva što se vidi po iznosima u odnosu na broj studenata.

– Prijedlog novog Proračuna za 2023. donosi jedinu novost da je u eurima, dok su u njemu ostali svi problemi i nepravde iz starog.

- Oglas -

Video zapis Jakšićevog izlaganja možete pogledati OVDJE.

Kako izvještava Hina, Jakšić je kao predsjednik Odbora za pravosuđe izvijestio da neće biti tematske sjednice tog saborskog radnog tijela na temu Ine na koju bi bili pozvani čelnici Vrhovnog suda, DORH-a i Ministarstva pravosuđa.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti