Petak, 21. lipnja 2024.

VIDEO Šleperom ušao u krivi smjer na autocesti, vozač je uhićen i prijeti mu ogromna kazna

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osobaa, a 37-godišnjak je naknadno pronađen kojom prilikom je odbio alkotestiranje

- Oglas -

Poznati su detalji sulude vožnje na autocesti A4 koja je zgrozila cijelu Hrvatsku.

Naime, u utorak oko 11.40 sati na autocesti kod čvora Breznički Hum 37-godišnji rumunjski državljanin upravljao je šleperom.

On se iz smjera naplatne postaje Breznički Hum uključio u promet na zapadnu kolničku traku u smjeru Varaždina u zabranjenom smjeru.

- Oglas -

Tom je prilikom vožnjom unatrag započeo radnju vozilom polukružnog okretanja, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o smjeru kretanja i položaju svog vozila, iz kojeg razloga je zadnjim dijelom priključnog vozila udario u zaštitnu odbojnu ogradu.

Nakon prometne nesreće na autocesti, vozač je teretnim vozilom napustio mjesto prometne nesreće, a da oštećenom vlasniku odbojne ograde nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a 37-godišnjak je naknadno pronađen kojom prilikom je odbio alkotestiranje. Priveden je u prostorije varaždinske policije te će danas biti doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje ukupne novčane kazne u iznosu do 6480 eura i kazna zatvora u trajanju do 120 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Hrvatske u trajanju do 24 mjeseca.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti