Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

VIDEO Zekić: Najbolje da se protiv Hajduka i Dinama predamo, pa da svima budemo simpatični

Čestitam svojim igračima na velikom bodu i velikoj borbi. Isto tako, na četiri mjeseca požrtvovnog rada, na karakteru, i što su podnijeli sva moguća podcjenjivanja

Preporučujemo

Slaven Belupo odigrao je 2:2 s Hajdukom u subotnjoj prvenstvoj utakmici na kraju jesenske polusezone, a susret je prokomentirao trener Zoran Zekić.

– Malo sam išao protiv svoje filozofije, htio sam stati u gušći blok i čekati neku kontru, da izmorimo Hajduk i da u drugom poluvremenu napravimo ovo što smo ionako napravili. No, nije bilo dobro, Hajduk je tu bio dosta bolji, zabio nam je brze golove iz dva udarca. Ali općenito, mislim da je Hajduk bolje stajao na terenu. Na poluvremenu smo malo porazgovarali, bilo je i ozbiljnijih tonova. Pitao sam dečke žele li ići na odmor nakon svega što su napravili u ova četiri mjeseca s ovakvim dojmom, bez žara, bez neke kvalitete. Promijenili smo sustav i igrače, od 10 sam ih mogao promijeniti osam, zajedno sa mnom, jer to zaista nije bilo dobro – rekao je Zekić.

Bio je izuzetno zadovoljan izdanjem svoje momčadi u nastavku susreta.

– Hajduk je imao jednu opasniju šansu iz auta, mi smo ih stisnuli gore visoko, podigli smo sve linije, protočnost nam je bila bolja, bili smo bolji i u kontri. Zabili smo dva gola i moram reći, nemojte me shvatiti bahato, htjeli smo pobjedu. Imali smo još tri situacije, možda smo mogli bolje reagirati.

Bila je ovo još jedna potvrda dobre, jako dobre polusezone.

– Čestitao bih igračima Hajduka, svojim igračima na velikom bodu i velikoj borbi. Isto tako, na četiri mjeseca požrtvovnog rada, na karakteru, i što su podnijeli sva moguća podcjenjivanja. Jer nije lako svaki dan slušati da si najgori i da ne zaslužuješ biti tu gdje jesi. Mi smo to zaslužili svojim radom, nitko nam ništa nije poklonio. Zaista im na tome čestitam, želim im da se odmore i vrate još bolji, spremniji i pametniji. Nadam se da ćemo se ipak još malo pojačati i resetirati, da i dalje budemo ovakvi kakvi smo bili u zadnje vrijeme.

Sušenje je izazvalo puno reakcija.

– Mislim da je na terenu bila dobra atmosfera. Nekad bude i nervoze, ali to je isto sastavni dio nogometa. Naravno da trener za vrijeme utakmice ne mora biti objektivan, milijun puta sam rekao da ne moram biti u pravu oko nekih sudačkih odluka, ali sam isto tako 30 godina u profesionalnom nogometu. Sudac je danas mene i kolegu Karoglana brzo smirio sa žutim kartonima, iako mislim da za tim apsolutno nije bilo potrebe, jer s naše strane nije bilo vulgarnosti.

Prokomentirao je Zekić i zbivanja na tribini..

– Specifično je ovdje igrati protiv Hajduka ili Dinama. Pun stadion, puna ova tribina koja je na dva metra od tebe. Ljudi navijaju za svoj klub, ali ponekad malo i pretjeraju u toj svojoj ljubavi. Jedno je voljeti svoj klub, a drugo je vrijeđati. Ja ne znam što bih ja trebao. Igramo protiv Dinama, svi mi psuju apsolutno sve. Igramo protiv Hajduka, isto takva stvar. Najbolje bi bilo da se predamo ili da uopće ne igramo protiv tih protivnika, pa da onda svima budemo simpatični.

Što je još rekao Zekić, provjerite u video prilogu Slaven Belupo TV-a.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti