Srijeda, 17. travnja 2024.

Vozači, oprez: za vikend na području Podravine i Prigorja pojačani nadzor prometa

Posebna pozornost posvetit će se upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, nadzoru brzine kretanja...

- Oglas -

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom lipnja je zabilježeno 88 prometnih nesreća, od čega 25 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 63 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Vikendima je zabilježeno 37 prometnih nesreća što je 42 posto od ukupnog broja nesreća, od čega 14 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 26 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

“Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su 23 prometne nesreće u kojima je 13 osoba ozlijeđeno, a mladi vozači 14 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe ozlijeđene. Najčešće okolnosti događanja prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina (16), nepropisna vožnja unatrag (14) i nepoštivanje prednosti prolaska (9)”, ističu iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

- Oglas -

Kako bi se smanjilo stradavanje osoba u prometnim nesrećama, posebice tijekom vikenda, Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 8. srpnja, do ponedjeljka, 11. srpnja, provoditi pojačani nadzor prometa.

Posebna pozornost posvetit će se upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, nadzoru brzine kretanja, nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa i pravilnog prijevoza djece u vozilima, nadzoru upravljanja vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, nadzoru korištenja mobitela, mladih vozača i recidivista.

“Apeliramo na vozače da ne sudjeluju u prometu ako su konzumirali alkohol i druga opojna sredstva nego da u tom slučaju koriste ‘dogovornog vozača’, javni ili taxi prijevoz, da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila, prednost prolaska vozila na raskrižjima, da ne koriste mobitele i slične uređaje ako nemaju odgovarajuće ‘handsfree’ uređaje te da koriste sigurnosni pojas”, istaknuli su iz PU koprivničko-križevačke.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti