Nedjelja, 21. travnja 2024.

VOZAČI, PAŽNJA Policija najavila pojačani nadzor prometa tijekom vikenda

Tijekom pojačanog nadzora prometa posebna će se pozornost posvetiti upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, nadzoru brzine kretanja...

- Oglas -

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti i ovog će se vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke od 14 sati u petak, 13. siječnja, do 7 sati u ponedjeljak, 16. siječnja, provoditi pojačani nadzor prometa.

Na području PU koprivničko-križevačke će se u petak provesti akcija nadzora brzine kretanja vozila, a 13./14. siječnja na području Policijske postaje Đurđevac će se provesti akcija nadzora alkoholiziranosti i mladih vozača.

Tijekom pojačanog nadzora prometa posebna će se pozornost posvetiti upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, nadzoru brzine kretanja, nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa i pravilnog prijevoza djece u vozilima, nadzoru upravljanja vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, nadzoru korištenja mobitela, mladih vozača i recidivista te nadzoru vozača bicikala i traktora.

- Oglas -

“Vozače podsjećamo na nužnost poštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila. Potrebno je poštivati prvenstvo prolaska prilikom prometovanja raskrižjima, ali i prilikom skretanja ulijevo na ravnom cestovnom potezu. Alkohol negativno utječe na vozače te apeliramo na osobe koje su konzumirale alkoholna pića da ne upravljaju vozilima u prometu”, naglasili su iz policije.

Također, prije vršenja radnji vozilom u prometu (pretjecanja, obilaženja, skretanja, uključivanja u promet i vožnje unatrag) vozači se moraju uvjeriti da radnju mogu sigurno izvesti i da pritom neće ugroziti sebe i ostale sudionike u prometu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti