Nedjelja, 4. lipnja 2023.

Policija uhvatila razbojnika koji je harao po poštama i benzinskim postajama

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 46-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje sedam kaznenih djela razbojništva na štetu pošta i benzinskih postaja na užem području grada Zagreba.

Kako je priopćeno, policijski službenici su opsežnim kriminalističkim istraživanjem potvrdili postojanje sumnje da je 46-godišnjak od 27. studenoga 2022. godine pa do 6. siječnja 2023. godine, prema unaprijed stvorenoj namjeri, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, navedena kaznena djela počinio na način da je pješice dolazio do poslovnica pošta i benzinskih postaja na Trnju, Medveščaku i Centru te bi pričekao da stranke izađu iz objekta.

Nakon što bi zaposlenici sami ostali u prostorijama, osumnjičeni, s navučenom kapuljačom ili šiltericom im je prvo verbalno zaprijetio da bi nakon kraće verbalne komunikacije zaposlenicima zaprijetio i pištoljem za kojeg su policijski službenici kriminalističkim istraživanjem utvrdili da se radilo o „airsoft“ pištolju.

S obzirom na to da je zaposlenicima prijetio i pištoljem kojeg samo u dva slučaja nije pokazao tijekom počinjenja djela, iako im je rekao da je naoružan, oni bi mu u strahu za vlastiti život predali novac kojeg bi on spremio u plastičnu vrećicu i potom u ruksak koje je donosio sa sobom.

Materijalna šteta nastala počinjenjem tih kaznenih djela iznosi oko 6322 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 46-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu podnijeli su Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti