Nedjelja, 24. rujna 2023.

Vozačica s 2,26 promila autom naletjela na motocikl i pobjegla

Vozačica je proglašena krivom te joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 4350 eura, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 18 mjeseci,

- Advertisement -

U petak oko 20.40 sati 41-godišnja vozačica je upravljala osobnim automobilom, zagrebačkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,26 promila u organizmu i za vrijeme dok joj je oduzeta vozačka dozvola.

Vozačica se osobnim automobilom kretala kolnikom Ulice svetog Benedikta u smjeru sjeverozapada Zagreba.

Izlaskom iz zavoja, nije prilagodila brzinu kretanja vozila osobnima ceste te je vozilom naletjela na motocikl, zagrebačkih registarskih oznaka, a kojim je u tom trenutku upravljao 18-godišnjak.

- Advertisement -

Nakon prometne nesreće, 41-godišnja vozačica se udaljila s mjesta događaja, a da o prometnoj nesreći nije obavijestila policiju i sačekala dolazak ovlaštene osobe koja obavlja očevid.

Poduzetim radnjama i mjerama policajci su u roku od dva sata od prometne nesreće 41-godišnju vozačicu pronašli, uhitili te zatim u konačnici u zakonskom roku i prepratili na nadležni Općinski prekršajni sud.

Vozačica je proglašena krivom te joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 4350 eura, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 18 mjeseci, priopćila je u ponedjeljak Policijska uprava zagrebačka.

Liječnička pomoć 18-godišnjem vozaču je pružena u Klinici za dječje bolesti Zagreb u Zagrebu gdje je utvrđeno da je, srećom, samo lakše ozlijeđen.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti