Subota, 24. veljače 2024.

Vrijedni djelatnici i volonteri koprivničkog Crvenog križa pripremili 220 humanitarnih paketa za potrebite iz 11 općina

U Socijalnoj samoposluzi redovito se organiziraju podjele paketa s prehrambenim i higijenskim proizvodima za potrebite korisnike s koprivničkog područja

- Oglas -

Djelatnici i volonteri koprivničkog Crvenog križa pripremili su 220 paketa s različitim prehrambenim namirnicama (brašno, ulje, šećer, sol, tjestenina…) koje će mobilni timovi Socijalne samoposluge idućih dana dostaviti potrebitima korisnicima s područja 11 općina.

Koprivnička Socijalna samoposluga
Foto: GDCK Koprivnica

“U našoj Socijalnoj samoposluzi redovito organiziramo podjele paketa s prehrambenim i higijenskim proizvodima za potrebite korisnike s koprivničkog područja”, istaknuli su iz Crvenog križa Koprivnica te dodali kako ovu vrstu pomoći dobivaju oni koji su na to stekli pravo na temelju Socijalnog programa Grada Koprivnice.

Napomenimo kako je kroz program Podravski humanitarci popis proširen za 50 osoba starijih od 65 godina u socijalnoj potrebi.

- Oglas -

“Humanitarne pakete u Socijalnoj samoposluzi kod nas u Herešinskoj 33 dijelili smo i u srijedu, a kao i inače, u tome su nam pomogli naši vrijedni volonteri. U te pakete redovito dodamo donacije robe pred istekom roka trajanja koje najčešće dobijemo iz KTC-a i Kauflanda”, ističu uz koprivničkog Crvenog križa.

Pakiranje paketa za potrebite korisnike
Foto: GDCK Koprivnica

Podjele paketa koprivnički Crveni križ može organizirati najviše zahvaljujući donacijama velikodušnih građana koji u kolicima volontera ostavljaju prehrambene namirnice i higijenske proizvode prilikom prikupljanja donacija u trgovačkim centrima.

Kako bi idućih tjedana mogli pripremiti pakete pomoći onima kojima je to najpotrebnije, iz koprivničkog Crvenog križa pozivaju građane da ponovno pomognu.

Naime, u subotu, 11. studenog, od 9 do 13 sati volonteri koprivničkog Crvenog križa će prikupljati donacije u centru Supernova centru, a u ponedjeljak, 13. studenog, od 9 do 13 sati u KTC-u.

Prikupljanje donacija za Socijalnu samoposlugu u Supernovoj
Foto: GDCK Koprivnica

“U prikupljanju donacija, njihovoj podjeli u Socijalnoj samoposluzi te pripremi i podjeli paketa sudjeluju volonteri okupljeni kroz program Podravski humanitarci, usmjeren na starije osobe”, poručili su iz Crvenog križa Koprivnica.

- Oglas -

Podsjetimo, program Podravski humanitarci financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti