Utorak, 27. rujna 2022.

VRIJEDNOST 10,9 MILIJUNA KUNA Radovi na projektu Zelinskog multifunkcionalnog centra dobro napreduju

Cilj projekta je promicanje uključenosti i smanjenja nejednakosti kroz poboljšani pristup socijalnim uslugama te prelazak s institucionalne skrbi na skrb u zajednici putem poboljšane socijalne infrastrukture čime će se doprinijeti rješavanju poteškoća pojedinca, obitelji i skupina te poboljšati kvalitetu života socijalno osjetljivih skupina u lokalnoj zajednici

Preporučujemo

Gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec zadovoljan je dinamikom radova na budućem Zelinskom multifunkcionalnom centru.

“Radovi na projektu Zelinskog multifunkcionalnog centra dobro napreduju. Objekt dobiva svoje konačne obrise i sve je bliže 3D simulaciji”, istaknuo je u svojoj objavi na Facebooku.

Inače, projektom će se izgraditi i opremiti Zelinski multifunkcionalni centar za prevenciju s knjižnicom u svrhu pružanja socijalnih usluga na području Grada Svetog Ivana Zeline i Općine Bedenica, a što će doprinijeti smanjenju broja osoba u riziku od socijalne isključenosti i smanjenju broja osoba smještenih u institucije.

Socijalne usluge koje će se provoditi u Zelinskom multifunkcionalnom centru za prevenciju s knjižnicom su poludnevni boravak za osobe starije životne dobi, savjetovanje i pomaganje, i to u obliku savjetovališta za prevenciju ovisnosti kod djece i mladih, psihosocijalna podrška te pomoći u kući.

Izgled budućeg Zelinskog multifunkcionalnog centra za prevenciju s knjižnicom
Izgled budućeg Zelinskog multifunkcionalnog centra za prevenciju s knjižnicom // Foto: Gradečki projekt

Provedbom ovog projekta stvorit će se prostor za pružanje većeg broja socijalnih usluga u zajednici, a koje su namijenjene sprečavanju i rješavanju poteškoća pojedinca, obitelji i skupina, omogućavanju obiteljskog života. Njime će se poboljšavati kvaliteta života općenito u lokalnoj zajednici. Zbog svega toga projekt je od izuzetnog značaja za lokalnu i regionalnu zajednicu.

Ukupna vrijednost projekta je 10.880.733,78 kuna, a u 100-postotnom iznosu financiran je od Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Razdoblje provedbe projekta je od 1. travnja 2020. do 1. travnja 2023. godine.

- Advertisement -

Najnovije objave