Petak, 24. svibnja 2024.

Za 250 starijih Đurđevčana brinut će čak 25 gerontodomaćica

Projekt obuhvaća područje Đurđevca i 8 prigradskih naselja koja se nalaze u teže dostupnim ruralnim područjima

- Oglas -

Udruga Mali princ u suradnji s Gradom Đurđevcom te partnerima Centrom za socijalnu skrb i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje poslala je prijavu na otvoreni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda pod nazivom Zaželi – program zapošljavanja žena kojega je raspisalo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava.

Program Zaželi namijenjen je i starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom koji će uz pomoć gerontodomaćica moći obavljati svoje svakodnevne aktivnosti. Djelatnice će biti zadužene organiziranje prehrane, obavljanje kućnih poslova i uređenje okućnice, za pružanje psihosocijalne podrške te posredovanje u ostvarivanju različitih prava.

– Udruga Mali princ i Đurđevac prijavili su potrebu za zapošljavanje čak 25 gerontodomaćica koje će godinu dana pomagati našim starijim sugrađanima kojima je potrebna pomoć i potpora kod nabavke lijekova, čišćenja, odlaska liječniku i sličnih poslova, a kojima će žene zaposlene u projektu pružati takvu vrstu potpore s ciljem sprječavanja prerane institucionalizacije i poboljšanja kvalitete živote, a ukupna vrijednost projekta iznosi 2,6 milijuna kuna – priopćili su iz đurđevačke gradske uprave.

- Oglas -

Cilj je zapošljavanje žena koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice i žene žrtve obiteljskog nasilja.

Projekt obuhvaća područje Đurđevca i 8 prigradskih naselja koja se nalaze u teže dostupnim ruralnim područjima, a gdje žive brojne osobe starije životne dobi i osobe u nepovoljnom položaju kojima je potrebna pomoć. Projekt će se provoditi u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Đurđevac i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Đurđevac s kojima godinama surađujemo na svim socijalnim projektima.

– Đurđevac trenutno kroz program Zaželi zapošljava 15 gerontodomaćica koje brinu o 130 korisnika, a nakon što nam odobre prijavu očekujemo da će kroz ovaj novi krug Zaželi biti zaposleno 25 gerontodomaćica koje će se moći brinuti o čak 250 korisnika. Prijavili smo novi projekt Zaželi jer smo uvidjeli veliku potrebu za pružanjem pomoći našim starijim sugrađanima. Nadamo se da će se ovim projektom potaknuti njihova socijalna uključenost i poboljšati kvaliteta života. Projekt osim što ima izuzetno velike značaj za naše korisnike, ima i dodatne koristi jer će biti otvoreno novih 25 radnih mjesta za žene- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči, te se zahvalio predsjednici Udruge Mali princ Kristinki Štefan čija je udruga nositelj projekta ove godine te svim partnerima na pomoći i podrški.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti