Petak, 29. rujna 2023.

Za vikend nova akcija policije na području Koprivničko-križevačke županije

Pozornost će se posvetiti i nadzoru mladih vozača, vozača bicikala, mopeda, motocikala i traktora te nadzoru recidivista

- Advertisement -

Od 1. do 19. svibnja na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 25 prometnih nesreća, od čega 10 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama.

U prometnim nesrećama jedna osoba je teško ozlijeđena, dok je devet osoba lakše ozlijeđeno. Najčešće vrste prometnih nesreća bile su slijetanje vozila s ceste (6) i bočni sudar (6). Najčešći uzroci događanja prometnih nesreća bili su brzina neprimjerna uvjetima (6), nepropisno pretjecanje (2), nepropisno uključivanje u prometu (2), oduzimanje prednosti prolaska (2), nepropisna vožnja unazad (2) i nepropisno kretanje kolnikom (5). Mladi vozači izazvali su pet prometnih nesreća. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su tri prometne nesreće.

Tijekom vikenda zabilježeno je devet prometnih nesreća (36 posto prometnih nesreća) u kojima je ozlijeđeno pet osoba (50 posto stradalih osoba).

- Advertisement -

Kako bi se smanjilo stradavanje osoba u prometnim nesrećama, Policijska uprava koprivničko-križevačka će tijekom predstojećeg vikenda, od petka, 21. svibnja, do ponedjeljka, 24. svibnja, provoditi pojačani nadzor prometa.

“Pojačano će se nadzirati brzina kretanja vozila, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, poštivanje prednosti prolaska, korištenje sigurnosnog pojasa i auto-sjedalica, korištenje mobitela i ostale najteže prometne prekršaje”, istaknuli su iz PU koprivničko-križevačke.

Pozornost će se posvetiti i nadzoru mladih vozača, vozača bicikala, mopeda, motocikala i traktora te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja.

U sklopu pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda, Postaja prometne policije Koprivnica i Policijska postaja Križevci provesti će akcije nadzora vozača pod utjecajem alkohola i mladih vozača.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti