Petak, 2. lipnja 2023.

Željko Lacković: ‘Nezavisni su u Podravini i Prigorju postigli sjajne rezultate, a stranke su doživjele potop’

Glasanje za kandidate s imenom i prezimenom, a ne za stranke dokaz su promjena koje se upravo zbivaju u Hrvatskoj, potvrda nepovjerenja birača prema dosadašnjim politikama odgovornima za loše stanje u zemlji i opravdano nezadovoljstvo većine stanovnika, poručio je Lacković

Željko Lacković bio je kandidat Nezavisnih za koprivničko-križevačkog župana na nedjeljnim lokalnim izborima, ali mu je drugi krug za malo pobjegao.

U drugi krug idu dosadašnji župan Darko Koren (Mreža – HDZ) i Mladen Kešer (SDP – HSLS – Glas). Koren je osvojio 35,71 posto glasova birača, a Kešer 25,63 posto.

Na trećem je mjestu ostao Željko Lacković s 24,16 posto glasova, četvrti je bio Zdravko Matotan, nezavisni uz podršku Mosta, sa 6,39 posto, dok je posljednja bila Mirjana Hanžeković iz Domovinskog pokreta s 4,64 posto glasova birača.

Drugi krug glasovanja za izbor župana i zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije održat će se u nedjelju, 30. svibnja.

Na rezultate lokalnih izbora osvrnuo se i Željko Lacković istaknuvši kako su nezavisne liste postigle sjajne rezultate, dok su stranke doživjele potop.

“Glasanje za kandidate s imenom i prezimenom, a ne za stranke dokaz su promjena koje se upravo zbivaju u Hrvatskoj, potvrda nepovjerenja birača prema dosadašnjim politikama odgovornima za loše stanje u zemlji i opravdano nezadovoljstvo većine stanovnika”, poručio je Lacković.

Dokaz tome su, kaže, i rezultati lokalnih izbora u Koprivničko-križevačkoj županiji gdje su “nezavisni kandidati pomeli stare stranke”.

Kako bi to i brojkama dokazao, Lacković je objavio kako su u predstavničkim tijelima općina, gradova i županije nezavisni odnijeli 101 mandat, odnosno 13.173 glasova, dok je HDZ imao 10.692 glasova i 99 mandata, a SDP 70 mandata i 11.685 glasova.

“Povjerenje birača nezavisnim listama neće biti iznevjereno”, poručio je Željko Lacković.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti