Srijeda, 17. travnja 2024.

Za vikend pojačani nadzor prometa, posebna pažnja posvetit će se mladim vozačima i recidivistima

Pojačano će se nadzirati upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava, nadzoru korištenju sigurnosnog pojasa...

- Oglas -

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom rujna je zabilježeno 97 prometnih nesreća, od čega prometna nesreća s poginulom osobom, 26 nesreća s ozlijeđenim osobama i 70 nesreća s materijalnom štetom.

Od 258 sudionika prometnih nesreća, kod 18 sudionika alkotestom je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su 17 prometnih nesreća u kojima je stradalo 13 osoba od čega su tri osobe teško ozlijeđene, a 10 osoba je lakše ozlijeđeno.

- Oglas -

Mladi vozači prouzročili su 10 prometnih nesreća od čega četiri nesreće s ozlijeđenom osobama u kojima je teško ozlijeđen jedan mladi vozač, a lakše je ozlijeđeno njih četiri. Dva mlada vozača izazvala su prometne nesreće pod utjecajem alkohola dok je 106 mladih vozača zatečeno u prometu pod utjecajem alkohola, ističu iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Najčešće okolnosti zbog kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisno kretanje vozila na kolniku

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu te broj prometnih nesreća od 7. do 10. listopada provodit će se pojačani nadzor prometa.

Pojačano će se nadzirati upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava, nadzoru korištenju sigurnosnog pojasa te prijevozu djece vozilima, nadzoru vozača mopeda, motocikala, traktora, bicikala, nadzoru sudionika u prometu na ‘osobnim prijevoznim sredstvima’, nadzoru upravljanja vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane i ostalih najtežih prometnih prekršaja.

Također, posebna pozornost će se posvetiti nadzoru mladih vozača te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja, poručili su iz PU koprivničko-križevačke.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti