Nedjelja, 26. ožujka 2023.

Za zeleniji Đurđevac: krenula proljetna sadnja novih drvoreda na području grada

Sadnja drvoreda i ukrasnog bilja na području grada nastavit će se i idućih tjedana, a u rasadniku su spremne i proljetnice koje će u proljeće zašareniti đurđevačke parkove, 'zelene otoke' na prometnicama, cvjetne žardinjere i lijehe pred javnim gradskim ustanovama, kao i one uz nogostupe

Preporučujemo

Radnici Komunalnih usluga Đurđevac iskoristili su sunčano vrijeme te su počeli s proljetnom sadnjom drveća duž ulica kako bi ozelenili javne površine.

U ulicama u kojima su završeni svi radovi i u kojima je nedavno zamijenjena vodna i plinska infrastruktura te su nakon toga uređene zelene površine i izgrađene pješačke staze, sad se sade drvoredi. U planu je sadnja i u ostalim ulicama gdje je zamijenjena infrastruktura, istaknuli su iz gradske uprave.

Tako je novi drvored dobio dio Ulice bana Jelačića u Đurđevcu do kružnog toka, a ulicu sad krasi 30-ak kuglastih javora.

Sadnja drvoreda i ukrasnog bilja na području grada nastavit će se i idućih tjedana, a u rasadniku su spremne i proljetnice koje će u proljeće zašareniti đurđevačke parkove, ‘zelene otoke’ na prometnicama, cvjetne žardinjere i lijehe pred javnim gradskim ustanovama, kao i one uz nogostupe.

U narednom razdoblju planirano je podsađivanje u Ulici Đure Basaričeka te sadnja novih biljaka oko ŠRC-a i dječjeg igrališta u središtu grada, najavili su iz Grada Đurđevca.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti