Utorak, 24. svibnja 2022.

Zahvaljujući donacijama prikupljenima u KTC-u i ovaj tjedan stiže pomoć potrebitima

U prikupljanju donacija u trgovačkim centrima sudjeluju umirovljenici uključeni u projekt Volonter penzioner

Preporučujemo

U ponedjeljak je uspješno provedena još jedna akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu koju je organizirao koprivnički Crveni križ u robnom centru KTC.

“Zahvaljujući uspješno provedenoj akciji prikupljanja donacija, i ove srijede možemo organizirati podjelu pomoći potrebitim sugrađanima. Prije toga police Socijalne samoposluge bile su prazne. U trosatnoj akciji građani su u kolicima naših volonterki ostavili 114 kilograma različitih prehrambenih namirnica i 20 komada higijenskih potrepština. Hvala svima koji su pomogli”, istaknuli su iz koprivničkog Crvenog križa.

Također, kako bi uljepšali blagdane sugrađanima u potrebi, sudjelovati možete i u budućim akcijama. Koprivničko društvo Crvenog križa u suradnji s Kauflandom i ove godine od 8. do 15. prosinca organizira akciju ‘Vaš dar za pravu stvar’ te će se tamo prikupljati prehrambeni i higijenski proizvodi.

Svoje donacije uvijek možete donijeti i u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radić 7, a ako želite pomoći novčano, uplatiti možete na žiro račun Podravske banke IBAN HR9223860021100510465.

“Poziv upućujemo i vlasnicima OPG-ova i poljoprivrednicima koji imaju viška povraća i voća da nam doniraju svoje proizvode. Upotrijebit ćemo ih za pripremu obroka u našoj Pučkoj kuhinji”, ističu iz Crvenog križa.

U prikupljanju donacija u trgovačkim centrima sudjeluju umirovljenici uključeni u projekt Volonter penzioner.

Podsjetimo, projekt Volonter penzioner sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020.

Nositelj projekta je koprivničko društvo Crvenog križa, a partneri su Grad Koprivnica, udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena Kamengrad iz Starigrada.

- Advertisement -

Najnovije objave