Četvrtak, 2. prosinca 2021.

Zajedničkom sadnjom cvijeća u Malom Bukovcu krenule aktivnosti na projektu ‘Cvijeće naše sreće’

Izdati će se i prigodna brošura/bojanka koja će sadržavati informacije o proljetnom, ljetnom, jesenskom, zimskom, rezanom i balkonskom cvijeću

Preporučujemo

Predškolska skupina dječjeg vrtića Krijesnica iz Malog Bukovca pripomogla je predstavnicama udruge žena Mali Bukovec, koje već godinama uređuju i uljepšavaju okoliš općine, u sadnji cvijeća.

Sadnja je organizirana uoči proslave zaštitnika Općine Mali Bukovec, svetog Florijana, a aktivnost je dio projekta Cvijeće naše sreće.

“Mnoge naše članice vlasnice su lokalnih cvjećarskih OPG-ova te da će se u okviru projekta organizirati posjete lokalnim cvjećarskim OPG-ovima i prigodna predavanja, a sve kako bi se djeca bolje upoznala s bogatom cvjećarskom tradicijom svog kraja, nadaleko poznatom po uzgoju i distribuciji cvijeća”, rekla je predsjednica udruge žena Mali Bukovec Blaženka Lovrek.

Sadnja cvijeća u Malom Bukovcu

U okviru projekta izdati će se i prigodna brošura/bojanka koja će sadržavati informacije o proljetnom, ljetnom, jesenskom, zimskom, rezanom i balkonskom cvijeću te trajnicama sa savjetima oko brige za cvijeće koju će izraditi djeca zajedno sa odgojiteljicama.

Cilj projekta Cvijeće naše sreće je širenje svijesti o važnosti zaštite okoliša kroz promicanje međugeneracijskog učenja među predstavnicama lokalne udruge žena i djece predškolske dobi, kao i uključivanje predstavnika roditelja, lokalnih cvjećarskih OPG-ova i volontera u akcije uređenja okoliša vrtića i općine.

Projekt je financijski podržala Varaždinska županija po javnom natječaju za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro.

Najnovije objave