Utorak, 6. prosinca 2022.

Žarko Tušek podnio ostavku na mjesto predsjednika krapinsko-zagorskog HDZ-a

Neovisno o ovoj mojoj odluci, svim svojim znanjem sukladno novim potrebama vodstva, na bilo kojoj razini, pa i onoj logističkoj, svojoj stranci ću pomagati na tom putu, kako bi Hrvatsko zagorje dobilo vlast kakvu zaslužuje, rekao je Tušek, koji će ostati saborski zastupnik

Preporučujemo

Žarko Tušek dao je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko-zagorske županije. Objavio je to na press konferenciji održanoj u stranačkim prostorijama u Krapini, piše portal Zagorje International.

– Ova ružna epizoda koja je protuzakonitim snimanjem dospjela u javnost, po mojoj političkoj procjeni, preteški je uteg za HDZ Krapinsko-zagorske županije u ovome trenutku, nekoliko mjeseci prije lokalnih i regionalnih izbora. Upravo zbog toga, nakon što sam ozbiljno promislio, nakon devet godina, koliko vodim HDZ Krapinsko-zagorske županije, odlučio sam podnijeti neopozivu ostavku na dužnost predsjednika Županijskog odbora stranke jer postoji ozbiljna šansa da, na tragu povijesnog političkog rezultata na parlamentarnim izborima prošle godine, s listom HDZ-a koju sam po treći puta imao čast voditi, HDZ Krapinsko-zagorske županije nakon dugo godina osvoji mjesto župana. Ja niti nisam trebao biti kandidat za župana, ali sam želio kao čelnik stranke, sa svojim znanjem i dugogodišnjim političkim iskustvom, okupiti novu političku platformu, novu generaciju političara ovdje u Hrvatskom zagorju. No, neovisno o ovoj mojoj odluci, svim svojim znanjem sukladno novim potrebama vodstva, na bilo kojoj razini, pa i onoj logističkoj, svojoj stranci ću pomagati na tom putu, kako bi Hrvatsko zagorje dobilo vlast kakvu zaslužuje – rekao je Tušek, koji će ostati saborski zastupnik.

Podsjetimo, posljednjih dana u medijima su objavljene snimke na kojima se čuje HDZ-ov zastupnik u razgovoru s Viktorom Šimunićem iz Oroslavja vezano za nadolazeće lokalne izbore te pojedine političke pozicije.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti