Subota, 20. travnja 2024.

Završena prva sezona podcasta Premalo čitam koprivničke knjižnice Fran Galović

U prvoj sezoni podcasta voditelj Goran Živković Žika ugostio je i intervjuirao 14 ambasadora čitanja koprivničke knjižnice

- Oglas -

U četvrtak je objavljena posljednja epizoda prve sezone podcasta Premalo čitam koprivničke knjižnice i čitaonice Fran Galović.

Gošća posljednje, 15. epizode, bila je Maja Krulić Gačan, viša knjižničarka, voditeljica odjela za odrasle, lice i glas iza ideje kreiranja knjižničnog podcasta.

“Projekt Premalo čitam započeo je početkom 2022. osmišljavanjem, igranjem, brain stormingom, osiguravanjem tehničkih pretpostavki, kreiranjem vizualnog identiteta, odabirom gostiju, voditelja i autora špice”, istaknuli su iz koprivničke knjižnice.

- Oglas -

U travnju je objavljena prva epizoda čiji je gost bio Bojan Koštić, svojevrsni kum podcasta, ambasador čitanja koprivničke knjižnice, čiji je citat ‘Premalo čitam’ postao i službeni naziv ovoga projekta.

U prvoj sezoni podcasta voditelj Goran Živković Žika ugostio je i intervjuirao 14 ambasadora čitanja koprivničke knjižnice.

Gosti su bili su Bojan Koštić, Tatjana Kolarić, Katerina Fotova Čiković, Željko Kušelj, Zlata Hrženjak, Karolina Điko, Snježana Petika, Dora Kuretić, Mario Perković, Miroslav Potroško, Ksenija Ostriž, Vedrana Pintarić Vetma, Luca Jukić, Matija Kolarić i Maja Krulić Gačan, ljudi raznovrsnih profila, interesa, profesija i dobnih skupina.

“U intervjuima su svi otkrili ponešto o sebi, o tome što za njih znači čitanje, koliko im je važna knjižnica, kako doživljavaju svoj grad i što u njemu vole, čemu se u svojim životima vesele, što ih motivira. Dali su male uvide u svoje živote, naoko obične, zapravo neobične i izuzetno bogate”, ističu iz koprivničke knjižnice.

Realizaciju podcasta potpisuje knjižnična ekipa Maja Krulić Gačan, Petar Lukačić i Ana Škvarić, vanjski suradnici Goran Živković Žika (voditelj, autor špice), Konrad Mulvaj (autor špice), Ivan Grobenski, Zvonimir Kušenić i Helena Hraščanec (tehnička podrška) te Glas Podravine koji je omogućio snimanje intervjua u njihovom studiju.

- Oglas -

“Projekt ide dalje te će podcast Premalo čitam doživjeti i drugu sezonu. U nešto izmijenjenom obliku ponovo će dotaknuti zanimljive teme i nastojati istražiti jednu posebno važnu – kroz prizmu čitanja bavit će se mentalnim zdravljem i ugostit će ljude iz različitih struka, područja interesa i iz različitih dijelova Hrvatske”, poručili su iz knjižnice.

Dotad slušajte podcast OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti