Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Završeni radovi modernizacije ceste od Erdovca do naselja Lemeš

Župan Darko Koren naglasio je kako su upravo ovakvi projekti motivacija mladim ljudima da ostanu živjeti u ruralnim krajevima

Preporučujemo

U suradnji Grada Križevaca i Županijske uprave za ceste Križevci modernizirana je cesta od Erdovca do Lemeša u dužini 1800 metara, izvijestila je gradska uprava.

Povodom završetka radova, dionicu su obišli župan Darko Koren, gradonačelnik Mario Rajn sa suradnicima i ravnatelj Županijske uprave za ceste Križevci Dragutin Guzalić.

Predsjednik Mjesnog odbora Erdovec Dražen Harča zahvalio je Gradu i Županiji na modernizaciji ceste, dok je ravnatelj Guzalić pojasnio kako je 1,8 km lokalne ceste (ukupna dužina ceste koja spaja naselja je 4,2 kilometra) asfaltirano u suradnji s Gradom.

Vijećnik Županijske skupštine Dubravko Picig napomenuo je kako je modernizacija ove ceste treći veliki projekt proveden u posljednjih šest godina u naselju Erdovec, a gradonačelnik Rajn je kazao kako je Grad pouzdan partner Županijskoj upravi za ceste te da će se suradnja nastaviti i dalje.

Župan Darko Koren naglasio je kako su upravo ovakvi projekti motivacija mladim ljudima da ostanu živjeti u ruralnim krajevima.

– Hvala na ovom današnjem simboličnom susretu kojim se otvara ova dionica za koju smo čuli da skraćuje put od Erdovca prema Zagrebu za 15-16 kilometara, dio koji su do sada ljudi zaobilaznim putem morali savladavati ili ići po staroj derutnoj cesti. 1,8 kilometara je sada modernizirano što nije malo i najvažnije, postojala je velika želja da se to modernizira kako bi se povećala sigurnost prometa – rekao je župan Koren.

Vrijednost investicije bila je preko milijun kuna, od čega je Županijska uprava za ceste financirala 650 tisuća, a preko 400 tisuća kuna financirao je Grad Križevci.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti