Nedjelja, 24. rujna 2023.

Zelena čistka: rezervat Đurđevački pijesci očišćen od 250 kilograma smeća

Grad Đurđevac je u akciju uključio komunalne službe i osigurao sve potrebno za sakupljanje i odvoz otpada na odlagalište, a za sve sudionike Zelene čistke osigurao je vodu i okrjepu

- Advertisement -

Grad Đurđevac u subotu je bio dio velike zelene obitelji i svjetske, ekološke akcije jer je prepoznao važnost najveće ekološke kampanje u Hrvatskoj pod nazivom Zelena čistka.

Bila je to prilika da se očisti od smeća botaničko-geografski rezervat Đurđevački pijesci, jedan od najposjećenijih đurđevačkih turističkih posebnosti i destinacija.

Međutim, nije bilo puno posla za okupljene. Tek nekoliko vreća plastičnoga otpada, plastičnih vrećica i bočica te papirne ambalaže. Skupljeno je ipak nešto više od 250 kilograma otpada u ovogodišnjoj Zelenoj čistki u Đurđevcu.

- Advertisement -

– Naša planinarska staza prolazi rezervatom i mi redovno pokupimo odbačeno smeće pa je razumljivo da nije bilo puno čišćenja ni na okolnim stazama i prilazima, a ni na samom prostoru rezervata – rekao je član đurđevačkog Planinarskog društva Borik Hrvoje Bujan.

– Zajedničkim čišćenjem vlastitog okoliša budi se svijest o utjecaju čovjeka na okoliš te važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje, našeg zajedničkog dobra – ocijenio je gradonačelnik Hrvoje Janči i zahvalio se svima koji su sudjelovali u ovogodišnjoj akciji.

Grad Đurđevac je u akciju uključio komunalne službe i osigurao sve potrebno za sakupljanje i odvoz otpada na odlagalište, a za sve sudionike Zelene čistke osigurao je vodu i okrjepu.

Već 12. godinu zaredom u Hrvatskoj se održava Zelena čistka, a ova zajednička akcija čišćenja otpada dijelom je globalne uspješnice u kojoj milijuni volontera diljem svijeta na isti dan ulažu svoje vrijeme i energiju kako bi učinili ovaj svijet čišćim i ljepšim za život u sklopu World Cleanup Day, najveće svjetske akcije, koja je održana 16. rujna i diljem Hrvatske, istaknuli su iz đurđevačke gradske uprave.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti