Srijeda, 21. veljače 2024.

Značajne mjere u Ludbregu za pomoć građanima u vrijeme korona krize

Pokrit će troškove plaća zaposlenih u tri dječja vrtića, sufinancirati plaće za učiteljice koje rade u produženom boravku, ukinuta je naplata parkiranja, a u gradskoj upravi i pripadajućim ustanovama smanjene su plaće

- Oglas -

Grad Ludbreg započeo je provođenje dijela mjera kojima se pomaže za vrijeme aktualne situacije izazvane zbog koronavirusa.

Pokrit će tako troškove plaća zaposlenih u tri dječja vrtića, a u suradnji s Varaždinskom županijom osigurat će se i sufinanciranje plaća za učiteljice koje rade u produženom boravku koji djeluje u sklopu Osnovne škole Ludbreg.

U suradnji s Crtoradom ukinuli su naplatu parkiranja, a u gradskoj upravi i pripadajućim ustanovama smanjene su plaće.

- Oglas -

– Pogođeni su i poljoprivrednici za koje smo pokrenuli i online tržnicu, ali naravno to je tek mali dio i ne pokriva nastale troškove. Stoga predlažemo da dosadašnjih 350.000 kuna osiguranih u proračunu povećamo za dodatnih 200.000 kuna, a u pripremi je i koncept izravnih financijskih potpora proizvođačima cvijeća, flanci i jagoda. Također, predložit ćemo povećanje iznosa za naknade građanima i kućanstvima u novcu kako bismo mogli isplatiti jednokratne novčane pomoći osobama koje su u ovoj situaciji ostale bez posla. Za tu svrhu u proračunu imamo osigurano 260.000 kuna, a povećali bismo za dodatnih 400.000 kuna. Pogođena kućanstva bit će oslobođena i plaćanja komunalne naknade za travanj, svibanj i lipanj, a za njih Grad preuzima i obvezu plaćanja fiksnog dijela cijene javne usluge prikupljanja otpada za travanj, svibanj i lipanj – istaknuo je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Iz gradske uprave poručuju i da će se, umjesto dosadašnjih 100.000 kuna predviđenih za subvencije obrtnicima, predložiti povećanje za dodatnih 300.000 kuna kako bi se pomoglo zatvorenim obrtima.

– Lukom će u tim slučajevima preuzeti cjelokupnu obvezu plaćanja javne usluge prikupljanja otpada za travanj, svibanj i lipanj, a u istom razdoblju bit će oslobođeni plaćanja komunalne naknade – dodaj je Bilić.

Cilj predloženih mjera je pomoći gospodarstvu, ali i funkcioniranju svakodnevnog života.

– U ovom trenutku jednostavno moramo posložiti prioritete. Ono što je jučer bilo iznimno važno danas više nije, danas je važno dati sve od sebe u očuvanju svakog radnog mjesta i pomoći građanima koji su zbog nastale situacije ostali bez posla – poručio je gradonačelnik Ludbrega.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti