Utorak, 5. prosinca 2023.

Božinović: Odluka o otvaranju tržnica možda već u utorak

Odgovarajući na upite zastupnika Božinović je izvijestio da je do jutros izdano 520.000 e-propusnica te istaknuo kako linearan, a ne eksponencijalan rast broja zaraženih koronavirusom pokazuje da je situacija pod kontrolom.

- Advertisement -

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je u ponedjeljak da će odluku o otvaranju tržnica Nacionalni stožer civilne zaštite donijeti možda već u utorak.

“Traju sastanci s lokalnim stožerima civilne zaštite i udrugama gradova i općina i kada dobijemo povratnu informacije o tome koje su mjere poduzete odluka o otvaranju tržnica će biti objavljena, očekujem da to može biti već i sutra”, kazao je Božinović predstavljajući Saboru paket od četiri zakona kojima se produljuje rok trajanja osobnih iskaznica, vozačkih dozvola, oružnih listova i putovnica.

Odgovarajući na upite zastupnika Božinović je izvijestio da je do jutros izdano 520.000 e-propusnica te istaknuo kako linearan, a ne eksponencijalan rast broja zaraženih koronavirusom pokazuje da je situacija pod kontrolom.

- Advertisement -

“Vlada i premijer su među prvima detektirali da se nešto događa u Kini i onda i danas bilo je previše nepoznanica da bi se moglo govoriti o tome hoće li doći u Europu. No, činjenica je da se razgovaralo i da nas ova epidemija nije iznenadila u odnosu na neke druge države”, kazao je Božinović odgovarajući SDP-ovom Franku Vidovići koji je pitao zašto neke mjere nisu uvedene ranije ako je već 9. siječnja održan sastanak u Vladi oko koronavirusa.

Na upit Hrvoja Zekanovića (HRAST) hoće li se odustati od praćenje građana putem mobitela Božinović je kazao kako promišljaju o svim mogućnostima kako bi se smanjilo širenje zaraze.

“Kakvo je rješenje ovog pitanja i kako će se riješiti ne mogu reći jer to nije resor unutarnjih poslova. I ove metode koje su primijenjene mogu davati rezultate, ali sve će ovisiti o tome kako se epidemija bude razvijala”, poručio je Božinović.

Odgovarajući Davoru Vlaoviću (HSS) što je s lovcima, Božinović je kazao kako prema preporukama epidemiološke službe lov nije poželjan jer predstavlja epidemiološki rizik i uključuje niz aktivnosti prije i poslije lova.

Božinović je zahvalio svim volonterima koji pomažu građanima tijekom ove krize pa tako i navijačkim skupinama koje su se angažirale.

- Advertisement -

Paket od četiri zakona kojima se produljuje valjanost isprava, kako bi građani što manje dolazili na policijske šaltere, podržala je većina klubova zastupnika, no SDP u tim zakonima ne vidi svrhu.

“Ovi zakoni služe za bacanje prašine u oči. Što vam vrijedi da možete izaći iz zemlje, ako se ne možete vratiti u nju. Ovi zakoni su bez svrhe”, poručio je u ime SDP-a Ranko Ostojić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti