Nedjelja, 21. travnja 2024.

Nema novih slučaja zaraze koronavirusom u Podravini i Prigorju

Ravnatelj Opće bolnice dr. Tomislav Bardek Mato Devčić je kazao kako je zdravstveno stanje hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na koronavirus dobro, a neki od njih će uskoro biti spremni za otpust u kućnu samoizolaciju

- Oglas -

Četvrti dan zaredom na području Koprivničko-križevačke županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, tako da je ta brojka i dalje ostala na 16 slučajeva.

“Zadovoljni smo što je epidemiološka slika županije i dalje vrlo dobra, a posebno veseli da u posljednja četiri dana nema novooboljelih osoba, nadamo se da će tako i ostati. Mjere koje provodimo daju rezultate, a pred nama su ključna tri tjedna koja trebamo shvatiti krajnje ozbiljno kako bi i dalje uspješno upravljali situacijom. Apeliram na sve naše građane da se i dalje odgovorno ponašaju poštujući propisane opće mjere zaštite te podsjećam sve one koji iz inozemstva planiraju doći na uskrsne blagdane da će po dolasku morati u obaveznu samoizolaciju na 14 dana i neće je moći napustiti sve dok ne prođe propisani rok”, istaknuo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić.

Ravnatelj Opće bolnice dr. Tomislav Bardek Mato Devčić je kazao kako je zdravstveno stanje hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na koronavirus dobro, a neki od njih će uskoro biti spremni za otpust u kućnu samoizolaciju.

- Oglas -

“Kontakti zaraženih osoba su i dalje u samoizolaciji bez zdravstvenih smetnji te pod liječničkim nadzorom”, dodala je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla.

Stanje u županijskom Zavodu za hitnu medicinu i Domu zdravlja je redovno, ustanove bez poteškoća obavljaju sve poslove u skladu s protokolima, izvijestile su, pak, članove Stožera ravnateljica Mirjana Hanžeković i pomoćnica za sestrinstvo Biserka Zlatar.

Što se tiče kontrole propusnica, načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac je kazao kako su tijekom vikenda izvršili kontrolu 1500 propusnica te je 27 osoba vraćeno u mjesto prebivališta. Pod mjerom samoizolacije nalazi se 528 osoba, a do sada je zabilježeno 38 kršenja izrečene mjere pri čemu su četiri osobe mjeru kršile po dva puta.

Na kraju današnje koordinacije županijski Stožer je još jednom zahvalio građanima što se pridržavaju mjera i uputa te apelirao da se i dalje odgovorno ponašaju kako bi se ova epidemiološka situacija uspješno kontrolirala.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti