Nedjelja, 1. listopada 2023.

Župan Koren: Pitanje smjene ravnateljice Doma za starije danas je irelevantno

Ono što se jučer dogodilo, način prijevoza štićenika u bolnicu udaljenu 250 metara, moram iskreno priznati da sam i ja bio iznenađen odlukom ravnateljice i stožera. Mislim da je to trebalo drugačije riješiti, ali bitno je da nitko nije snosio nikakav rizik - poručio je Koren.

- Advertisement -

Župan koprivničko-križevački Darko Koren naglasio je da je Dom za starije i nemoćne u Koprivnici do prije mjesec dana bio pojam za smještaj u Hrvatskoj, jedan od najboljih domova u zemlji.

– Ni danas se nije ništa promijenilo po tom pitanju. Ovaj porast zaraženih nešto je što se u najvećoj mjeri nije moglo reagirati drugačije. Procjenjivati osobnu odgovornost sada nije poželjno. Nikada prerano nikoga ne optužujem niti nikada prekasno nekoga ne sudim. Najmanji problem je donijeti odluku o smjeni ravnateljice, ona ionako razmišlja o odlasku u zasluženu mirovinu. Razmišljat ćemo o tome i odlučivati kada procijenimo da za to dođe vrijeme. To je danas irelevantno pitanje, imamo dosta problema. A nismo za njih krivi osim po zapovjednoj odgovornosti – rekao je Koren.

Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica // Foto: Luka Krušec / LuMedia
Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica // Foto: Luka Krušec / LuMedia

Svi imaju svoju odgovornost pa i on kao župan, dodao je.

- Advertisement -

– Puno je veći problem kako da adekvatan i stručan način odgovorimo ovoj situaciji, prekinemo porast zaraze u Domu i da počnemo normalno živjeti. Stožer kvalitetno obavlja svoj posao. Mediji su nam dosad jako pomogli, i mi smo bili korektni i konkretni, transparentni. Ono što se jučer dogodilo, način prijevoza štićenika u bolnicu udaljenu 250 metara, moram iskreno priznati da sam i ja bio iznenađen odlukom ravnateljice i medicinske struke. Mislim da je to trebalo drugačije riješiti, ali bitno je da nitko nije snosio nikakav rizik – poručio je Koren.

Detaljan izvještaj s današnje konferencije za medije županijskog Stožera civilne zaštite pročitajte u nastavku…

Ravnateljica Doma za starije Vesna Križan: Nisam mogla spriječiti Covid infekciju

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti