Subota, 18. svibnja 2024.

Župan Stričak otvorio 30. sportske susrete umirovljenika Varaždinske županije

Varaždinska županija kontinuirano prati aktivnosti umirovljenika na ovom području te će tako nastaviti i dalje, poručio je župan Anđelko Stričak

- Oglas -

U četvrtak su u sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu otvorene 30. sportske igre umirovljenika Varaždinske županije.

Uz sportska nadmetanja u belotu, šahu, visećoj kuglani, bacanju kolutova i pikadu, družit će se i veselit umirovljenici sa sjevera, istoka, zapada i juga Varaždinske županije.

Anđelko Stričak i umirovljenici
Foto: Varaždinska županija

Igre je u nazočnosti 560 sudionika otvorio varaždinski župan Anđelko Stričak, a kojeg je na početku pozdravila predsjednica Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije te županijska vijećnica Jadranka Bahlen.

- Oglas -

“Ovo su jubilarni 30. sportski susreti, a posebno su svečani zato što smo prošle godine dobili još jednu udrugu i sada imamo gotovo osam tisuća članova. Svi umirovljenici žive za ovaj današnji dan. Cijele godine oni vježbaju u svojim udrugama i to im dobro dođe za razvijanje motoričkih sposobnosti, ali i druženje te komunikativnost”, rekla je predsjednica Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije Jadranka Bahlen.

Susret umirovljenika Varaždinske županije
Foto: Varaždinska županija

“Savez umirovljenika osnovan je prije 26 godina, ali važno je naznačiti kako su na početku bile aktivne četiri udruge umirovljenika koje su počele sa sportskim igrama, nakon toga ih je bilo sedam, pa 11 udruga, a danas smo došli do čak 32 udruge”, istaknula je Bahlen.

Susret umirovljenika Varaždinske županije
Foto: Varaždinska županija

Varaždinska županija kontinuirano prati aktivnosti umirovljenika na ovom području te će tako nastaviti i dalje. Između ostalog, planiramo s umirovljenicima te u dogovoru i suradnji s vijećnicom Jadrankom Bahlen iz redova umirovljenika do kraja godine izraditi studiju ili strategiju Županija – prijatelj zlatne generacije. S obzirom na to da smo u posljednjih par godina pripremali strategiju da županija dobije status Županija – prijatelj djece, smatramo da bi sada nešto slično trebali odraditi i za umirovljenike. To bi bio jedan lijepi način izlaska u susret svima onima koji su gradili Varaždinsku županiju kroz cijeli svoj radni vijek. Veseli nas svaka suradnja s njima, s njihovom predsjednicom Bahlen i vjerujem da ćemo do kraja godine donijeti tu strategiju na zadovoljstvo i radost svih umirovljenika”, rekao je župan Stričak.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti