Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Župan Stričak proglasio prirodnu nepogodu od tuče za Grad Novi Marof i Općinu Breznički Hum

Prve procjene šteta na poljoprivrednim kulturama kreću se od 60 do 100 posto. Isto tako, na nekim dijelovima naselja u općini Breznički Hum velike su štete i na komunalnoj infrastrukturi, cestama i lokalnim putevima

- Oglas -

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak donio je odluku o proglašenju prirodne nepogode od tuče za Grad Novi Marof i za Općinu Breznički Hum.

Naime, Grad Novi Marof i Općinu Breznički Hum u nedjelju, 16. lipnja, pogodila je prirodna nepogoda tuča s velikim razmjerima štete, i to prvenstveno na voćarskim, vinogradarskim, povrtlarskim i ratarskim kulturama. Prve procjene šteta na poljoprivrednim kulturama kreću se od 60 do 100 posto. Isto tako, na nekim dijelovima naselja u općini Breznički Hum velike su štete i na komunalnoj infrastrukturi, cestama i lokalnim putevima.

Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta zaprimilo je u srijedu, 19. lipnja, zahtjeve od Grada Novog Marofa i od Općine Breznički Hum za proglašenjem prirodne nepogode.

- Oglas -

Uvidom u zahtjeve utvrđeno je da su podnijeti sukladno zakonu i da su ostvareni propisani uvjeti za proglašenjem prirodne nepogode na tom području.

Prilikom konačne procjene štete županijsko povjerenstvo prihvaća isključivo procjene koje je obavilo općinsko ili gradsko povjerenstvo.

“Županijsko povjerenstvo prijavljene konačne procjene štete dostavlja državnom povjerenstvu i nadležnim ministarstvima u roku od 60 dana od dana donošenja odluke o proglašenju prirodne nepogode putem registra šteta”, priopćili su iz Varaždinske županije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti