Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Županijska Liga protiv raka tradiconalnim koncertom obilježila 25 godina djelovanja

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su Zbor medicinskih sestara “Lucerna”, Zbor “Rima” i Ženski vokalni sastav “Rudarice”

Preporučujemo

Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije održala je u petak tradicionalni humanitarni koncert u dvorani koprivničkog Domoljuba. Koncertom je obilježena i 25. godišnjica djelovanja.

Kroz godine djelovanja Liga je provela brojne projekte i aktivnosti usmjerene prevenciji i podizanju svijesti građana o ranom otkrivanju raka, a organiziraju i rehabilitaciju oboljelih, humanitarne akcije, obilježavanje važnih datuma te brojne edukacije.

Predsjednica Andreja Lukić Suknaić kazala je kako su tri najvažnija programa posudionica pomagala za liječenje i rehabilitaciju, „Spriječimo rak vrata maternice“ i „Zajedno protiv pušenja“, a tu su i novi projekti kao što je „Znanjem do zdravlja“.

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su Zbor medicinskih sestara “Lucerna”, Zbor “Rima” i Ženski vokalni sastav “Rudarice” koji su oduševili publiku, kao i voditelj Krešimir Blažek svojim recitacijama.

Svečanosti su uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovale pročelnice Melita Ivančić, Maja Blažek, Ana Mušlek i Ljubica Belobrk Flamaceta, kao i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova, bivši predsjednici Lige, brojni liječnici, predstavnici udruga te ostali uzvanici.

Sredstva prikupljena na koncertu namijenjena su kupnji dijagnostičke opreme za potrebe Odjela za ginekologiju koprivničke Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“.

O aktivnostima Lige možete se informirati OVDJE.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti