Četvrtak, 25. travnja 2024.

Vukovar i Škabrnja prisjećaju se najtežih dana u svojoj povijesti

Vukovar su okupirali JNA i srpske paravojne postrojbe počinivši brojne zločine nad civilima i braniteljima u gotovo potpuno razrušenom gradu

- Oglas -

Vukovar se u petak prisjeća najtežeg dana u novijoj povijesti kada je 1991., nakon 87 dana herojskog otpora, 18. studenoga slomljena obrana grada.

Vukovar su potom okupirali JNA i srpske paravojne postrojbe počinivši brojne zločine nad civilima i braniteljima u gotovo potpuno razrušenom gradu.

U Vukovar, unatoč kiši, od ranog jutra pristižu brojni domoljubi iz cijele Hrvatske, kao i BiH, sa željom da u spomen na 18. studeni 1991. kada je, nakon gotovo tromjesečne opsade, slomljena obrana grada na Dunavu, odaju počast žrtvi Vukovara u Domovinskom ratu.

- Oglas -

Predsjednik Savjeta grada Vukovara za branitelje Tomislav Josić (DP) poslao je u petak iz Vukovara poruku zajedništva istaknuvši kako samo zajedno možemo neke stvari promijeniti.

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježava se i u Škabrnji na današnji dan. Prije 31 godinu su nad stanovnicima toga mjesta mučki zločin pod zapovjedništvom Ratka Mladića počinili počinili pripadnici bivše JNA, srpskih paravojnih postrojba SAO Krajine i dobrovoljačkih skupina iz Srbije i BiH.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti