Nedjelja, 4. prosinca 2022.

U Đurđevcu upaljene svijeće u sjećanje na žrtve Vukovara i Domovinskog rata

Druženje je završeno riječima Siniše Glavaševića, legendarnog novinara Radio Vukovara ubijenog na Ovčari. „Zato, ako u vama ima ljubavi, ne štedite je. Podijelite, dajte djelić svoje ljubavi prvome do sebe i bit će manje neprijatelja. Za početak dovoljno je i to.“

Preporučujemo

I ove je godine Osnovna škola Đurđevac organizirala prigodan program u povodu obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar pod imenom ‘I u mom Đurđevcu Vukovar svijetli’.

Učenici, nastavnici, roditelji te predstavnici braniteljskih udruga kao znak sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata u parku pored škole položili su svijeće za 31. godišnjicu pada Vukovara.

Svijeće su upalili i gradonačelnik Hrvoje Janči, načelnik Policijske postaje Đurđevac Marijan Slaviček, ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović te predstavnici HVIDRA-e Đurđevac, 3. bojne 105. brigade Hrvatske vojske te Udruge hrvatskih branitelja Republike Hrvatske.

U prigodnom programu s recitacijama u čast Vukovaru nastupili su učenici Osnovne škole.

Molitvu za sve žrtve tragedije u Vukovaru i sve poginule u Domovinskome ratu predvodio je vjeroučitelj Branko Maznik. Svi zajedno odali su počast i današnjem Vukovaru, Vukovaru koji polako liječi svoje rane.

Druženje je završeno riječima Siniše Glavaševića, legendarnog novinara Radio Vukovara ubijenog na Ovčari. „Zato, ako u vama ima ljubavi, ne štedite je. Podijelite, dajte djelić svoje ljubavi prvome do sebe i bit će manje neprijatelja. Za početak dovoljno je i to.“

Nastava u školi je tako cijeli dan bila posvećena učenju o povijesnim događajima vezanima uz državni blagdan koji se obilježava 18. studenoga, a razredni odjeli imali su organizirane i razne aktivnosti. Tako su u nekim razredima održane prigodne recitacije, izrađivani su plakati, čitani tekstovi, kao i nastala brojna likovna djela na temu Domovinskog rata.

Učenici i učiteljice Područnih škola u Budrovcu, Čepelovcu, Mičetincu i Sirovoj Kataleni također su zapalili svijeće ispred svojih školskih zgrada, kao i učenici i učiteljice Odjela za učenike s teškoćama.

Svijeće za Vukovar
Svijeće za Vukovar // Foto: djurdjevac.hr

U znak obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, te Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata djelatnici Grada Đurđevca, javnih radova, učenici Osnovne škole Đurđevac i građani u četvrtak su zapalili stotine svijeća duž ulice koja nosi ime tog grada heroja.

Paljenje svijeća već se tradicionalno održava u svim gradovima i mjestima diljem Hrvatske, a u Đurđevcu su po osmi put zapaljene svijeće u Ulici grada Vukovara.

Cilj ovakve akcije je da upaljene svijeće pokažu da Vukovar, koji je dao sebe za slobodu Hrvatske i svi oni koji su ostavili svoje živote u Domovinskom ratu za Hrvatsku nisu i neće biti zaboravljeni.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti