Utorak, 30. travnja 2024.

Papa: Za Božić manje trošiti, štedimo i pomozimo Ukrajini koja pati

Na redovnoj općoj audijenciji srijedom Papa je pozvao vjernike da se sjete ukrajinskog naroda koji trpi hladnoću, glad i nedostatak lijekova

- Oglas -

Papa Franjo pozvao je u srijedu vjernike da im ovogodišnja svetkovina Božića bude u znaku skromnosti i poniznosti, te da učine neku konkretnu gestu za ukrajinski narod koji silno trpi zbog rata, objavio je Vatican News.

Na redovnoj općoj audijenciji srijedom Papa je pozvao vjernike da se sjete ukrajinskog naroda koji trpi hladnoću, glad i nedostatak lijekova te da učine simboličnu gestu, bilo duhovnu, bilo materijalnu, kojom će iskazati blizinu narodu koji trpi.

”Obnovimo svoju blizinu izmučenom ukrajinskom narodu, ustrajavajući u gorljivoj molitvi za tu našu braću i sestre koji silno trpe. Braćo i sestre, kažem vam: toliko je patnje u Ukrajini, mnogo, baš mnogo… Želim vam malo skrenuti pažnju na predstojeći Božić, i na slavlja. Lijepo je slaviti Božić i svetkovati… ali smanjimo malo božićne troškove – tako se nazivaju. Neka nam Božić bude skromniji, sa skromnijim darovima. Pošaljimo ono što ćemo uštedjeti ukrajinskom narodu, koji je u potrebi i silno trpi: gladuju, trpe hladnoću, a mnogi i umiru jer nedostaje lijekova i medicinskog osoblja pri ruci. Ne zaboravimo: neka to bude Božić u miru s Gospodinom, ali s Ukrajincima u srcu. Učinimo tu konkretnu gestu za njih”, rekao je Papa u svom pozdravu talijanskim vjernicima na općoj audijenciji srijedom.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti