Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Vozio slalom ispod spuštenih polubranika pa podletio pod vlak

Putnički vlak koji je vozio na relaciji Varaždin – Kotoriba udario je u vozilo koje se na pruzi našlo jer se vozač nije zaustavio ispred spuštenih polubranika

- Oglas -

Kao što smo pisali, jutros oko 5.50 sati na pružnom prijelazu u Zagrebačkoj ulici u Čakovcu dogodila se prometna nesreća.

“Cestovno vozilo podletjelo je pod vlak na željezničko-cestovnom prijelazu osiguranom polubranicima te svjetlosnim i zvučnim signalima. Putnički vlak koji je vozio na relaciji Varaždin – Kotoriba udario je u vozilo koje se na pruzi našlo jer se vozač nije zaustavio ispred spuštenih polubranika, već je između njih vozio ‘slalom’ kako bi ih zaobišao”, priopćili su iz HŽ Infrastrukture.

Kako je priopćila Policijska uprava međimurska, uslijed siline udara Peugeot Partner odbačen je izvan kolnika gdje je prednjim dijelom udario u dvorišnu ogradu u vlasništvu 71-godišnjakinje. Putničkim vlakom, koji prometuje na relaciji Zagreb – Čakovec upravljao je 60-godišnji strojovođa.

- Oglas -

Alkotestiranjem nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika nesreće.

Vozilom hitne medicinske pomoći 33-godišnji vozač kombija prevezen je u čakovečku bolnicu, dok će kvalifikacija ozljeda biti poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 33-godišnji vozač Peugeot Partnera prekršajno će se sankcionirati, stoji u policijskom priopćenju.

Nalet vlaka na teretni automobil u Čakovcu
Foto: PU međimurska

Međimurski su policajci završili očevid u 7.33 sati, nakon čega je vlak nastavio vožnju do obližnjeg kolodvora Čakovec.

Prekid prometa trajao je sat i 50 minuta. Putnike su u tom razdoblju prevozili autobusi, dok su ostali vlakovi koji prometuju tom dionicom kasnili oko pola sata, stoji u priopćenju HŽ Infrastrukture.

UPRAVO JAVLJA POLICIJA Nalet vlaka na teretni automobil, jedna osoba prevezena u bolnicu

- Oglas -

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti