Utorak, 30. travnja 2024.

Preko društvene mreže dogovorio kupnju vozila i uplatio kaparu, ali se prodavač nije pojavio

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve

- Oglas -

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je javnost o slučaju prijevare na internetu.

Naime, oštećeni je 22-godišnjak u četvrtak preko društvene mreže pronašao oglas za prodaju vozila te stupio u kontakt s nepoznatom osobom.

Dogovorio je kupnju vozila i platio predujam od 210 eura.

- Oglas -

Nakon dolaska na dogovoreno mjesto radi preuzimanja vozila, nepoznata osoba se nije pojavila, a oštećeni je shvatio da je prevaren.

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.

Internet prijevare – građani, budite oprezni!

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

Kad kupujete online/putem interneta provjerite web stranicu, nikad ne koristite veze dobivene elektronskom poštom ili preko društvenih mreža. Podatke unosite isključivo izravno na sigurnim internetskim stranicama.

- Oglas -

Ne šaljite novce nepoznatom, ako ne biste novac dali osobi koju ste slučajno sreli na ulici, ne činite to ni na internetu. Ako je moguće, zadržite pravo da prvo primite robu.
Prije plaćanja razmislite dvaput, provjerite da li ste razumjeli rizike kupnje putem interneta.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti