Utorak, 30. travnja 2024.

Članovi đurđevačke udruge Peski-Art sudjelovali na likovnoj koloniji u Petrinji

Susret dragih prijatelja i humani poriv doprinijeli su pozitivnom stvarateljskom ozračju te su nastali lijepi likovni radovi koje će organizatori koristiti u humanitarne svrhe

- Oglas -

U organizaciji petrinjske HVIDRA-e održana je peta likovna kolonija humanitarnog karaktera na kojoj su sudjelovali i članovi udruge Peski-Art Đurđevac.

Pozivu dugogodišnjih prijatelja su se odazvali Mirko Horvat, Alojz Horvat, Zvonko Košćak, Mirko Markešić, Ivan Rođak, Pero Topljak i Franjo Mihočka, a iako nisu mogli osobno sudjelovati, svoje radove darovali su Zlatko Sabolović i Zdravko Šabarić.

Članovi udruge Peski_Art u Petrinji
Izvor fotografije: djurdjevac.hr

“Organizatori su zbog ugroze od poplave morali promijeniti mjesto održavanja pa je likovna kolonija umjesto na kupalištu uz rijeku Kupu, održana kod trećeg slapa, također nabujale rijeke Petrinjčice na novoizgrađenom igralištu. Unatoč prognozama vremenske prilike bile su povoljne, a susret dragih prijatelja i humani poriv doprinijeli su pozitivnom stvarateljskom ozračju te su nastali lijepi likovni radovi koje će organizatori koristiti u humanitarne svrhe”, istaknuli su iz udruge Peski-Art te dodali kako je posebno emotivan susret bio s petrinjskim slikarom rodom iz Podravine Petrom Posavcem Pjerom.

- Oglas -
Članovi udruge Peski_Art u Petrinji
Izvor fotografije: djurdjevac.hr

Također, likovna kolonija Ususret ljetu 2023. imala je i međunarodni karakter sudjelovanjem likovnih stvaratelja iz Mađarske.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti